Bad Gastain!

 camoili

 För två år sedan  var  jag med om en situation som fick mig att fundera på varför vissa människor  tar tag i våra drömmar och verkligen handlar så att det blir verklighet. Har vår hälsa, drömmar och ålder något samband? 

Här kommer min historia och hur mina funderingar gick. 

Sambandet mellan Ålder – Hälsa – Drömmar 

Jag har alltid drömt om att vandra i Alperna. När jag startade upp mitt företag förra året, så såg jag min chans att jobba som vandringsledare eftersom det är lugnt på sommaren för mig i mitt jobb som massör. Sagt och gjort jag surfade runt lite och fick då se att Alpresor sökte vandringsledare, så jag sökte och kom med.

Känslan när jag fick beskedet kan beskrivas som plötsligt händer det, högsta vinsten på lotteriet var min. Utan egentliga språk kunskaper och erfarenhet från att jobba utomlands hade min presentation tydligen gjort intryck.

Jag kommer så väl ihåg känslan jag också hade när jag klev på bussen som skulle ta oss igenom Dresden, Prag och slutligen vår slutdestination Bad Gastain. Jag var upprymd, entusiastisk och full av förväntan som ett barn på julafton. Väl inne på bussen räknade busschauffören in oss och när han kom till mig så frågade han: Ska du verkligen med på den här resan? Jag svarade självklart ja men blev lite osäker för biljetter har och är inte min starka sida så jag tittade en extra gång om datum och plats stämde.

Innan vi skulle åka iväg kom han en gång till och undrade om jag verkligen hade hamnat på rätt resa och varför han undrade var för det hade aldrig varit någon såå gammal som mig med förut,

Men ens byttes min entusiasm och nyfikenhet ut mot en känsla av att vara en patetisk morsa som egentligen skulle ha varit hemma och servat, påtat i trädgården och haft tjejträffar.

Jag kan säga att  det var inte många som pratade med mig,  så jag fick sitta helt ensam i bussen till Malmö men fick  då möjlighet att fundera vad det är som gör att vissa människor verkligen försöker leva livet fullt ut.  Framförallt funderade jag om hälsa, ålder och drömmar har något samband  

Det här kom jag fram till:

Har åldern någon betydelse för hälsan?

Jag tror inte det ålder har egentligen bara betydelse när den sätts i relation till något anat

Har hälsan någon betydelse för åldern?

Ja en stor betydelse. Har du hälsa har du energi och kapacitet att leva ditt liv fullt ut och ha drömmar.

Har drömmar någon betydelse för åldern?

Ja för utan drömmar blir du gammal i förtid. Utan drömmar låter du åldern bli en begränsning.

Utan drömmar släpper vi ansvaret över hälsan eftersom åldern ändå styr hur vi mår

Kontentan blir: har vi drömmar tar vi ansvaret över vår hälsa så att åldern inte blir en begränsning utan en tillgång.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s