”Roffarsamhälle”?

Hej och god morgon:)

Sitter i sängen efter morgonprommis och frukost och mailar!

Det är så härligt när takarna bara flyger omkring när man promenerar. Idag kom jag att fundera på en mening jag hörde i går på en talkshow. Jag är absolut ingen TV-tittare, men när jag gick förbi igår så hörde jag sångaren i Bo kaspers orkester (han kanske heter Bo?) säga att vi håller på att få ett roffarsamhälle där alla bara tänker på sig själva och roffar åt sig.

Jag tycker precis tvärt om. Äntligen får vi tänka på oss själva och med det också ta eget ansvar och göra medvetna val så att vi kan må så bra som vi vill må. Snacka om solidaritet! Om vi som är friska och kan göra det verkligen tar den utmaningen så har vi resurser och kraft till de som verkligen behöver.

För hur ska du göra i ett flygplan om trycket sjunker? Jo just det, ta först på syrgasmasken själv, sen hjälp andra. Det är alltså dags att ta på syrgasmaskerna och inandas alla möjligheter som finns, nu när vi står på toppen ekomomiskt och materiellt. Om vi tar de möjligheterna och ser dessa som en förmån som vi alla har, jag då kommer vi inte att få ett roffarsamhälle utan ett samhälle som finns till för alla och tar fram det bästa hos alla fantastiska olika människor. Vi får då alla möjlighet att leva livet fullt ut och förverkliga det vi verkligen vill uppnå.

Skulle leta bilder till den här bloggen och fastnade då på Norrdans nya webb. Gå gärna in på http://www.norrdans.org  och där har dansarna gjort härliga minifilmer som ger energi!!!

Kram

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s