Ego!!

DSC00047

Gårdagens funderingar blev som en en straffspark att fortsätta  med ett ord som jag har brottats med egentligen hela mitt liv. Ett ord jag är så rädd att bli förknippad med ,så jag har gjort min egen förklaring för att se möjligheterna i ordet och vilka handlingar det ger.

Förra sommaren  när jag kände att jag ville göra ett val om jag skulle satsa på varumärket fullt ut och se vart det bär var det samma tanke som återkom . Hur ska jag räcka till?

Hur ska jag räcka till för mina barn, vänner, släkt och patienter?  Sen ställde jag mig frågan: Är jag född för att räcka till eller är jag född för att leva? Här tog jag ett 5 sekunders beslut, och jag bestämde mig att jag är född för att leva.

Min stora rädsla är att vara ego och bara tänka på mig själv och dessutom kanske bli  märkvärdig, om jag verkligen skulle lyckas. Det är så svenskt och så mycket jantelag. Jag bestämde mig för att jag faktiskt ville vara märkvärdig, för det är egentligen alla. Vi är värda att märkas.

När det  gäller ego funderade jag länge, och ser en stor skillnad om det handlar om måste eller vill. När vi gör saker som vi måste och egentligen inte vill är vi inte ego men när vi gör saker som vi vill som får oss att må bättre så är vi ego i andras ögon. Det här tycker jag är jättemärkligt så jag skrev ner några funderingar som kommer här:

 

”Vi är alla egoister, och det är en värdefull egenskap som vi har som människor. Idag gick det upp för mig att allt vi gör kanske vi gör av egoistiska skäl.

Att göra val och speciellt medvetna val är otroligt egoistisk, men det är också här vi bestämmer vilken riktning vi vill ha i livet, och vad vi vill fokusera på.

Du är lika mycket egoist om du säger nej istället för ja, måste istället för vill, kan inte istället för kan leva genom någon istället för att leva fullt ut

Jag tycker att det är en härlig tanke att alla vi egoister kan styra livet precis som vi vill.

Här spöregnar det idag så jag myser och skriver och njuter av att vara ego och styra livet precis dit jag vill 🙂

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Ego!!

  1. På skämt har vi väl de flesta sagt : ”det är bara jag som tänker på mig – alla andra tänker ju bara på sig själv” .
    Min tanke är att vi måste få vara ego och fylla på oss själva för att sedan kunna ge åt andra !
    Varm kram och Ha det gott!
    Berit

    1. Ja vi ska bara blir fler som förstår den otroliga förmånen vi har att vi faktiskt kan göra medvetna val, ta eget ansvar för att må bra!! Då blir det bara härligt att dela med sig sen.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s