Vad jobbar du med ?:)

Ja nu sitter jag på centralen och ska åka till Härnösand. Jag har känt på lite av våren här i Stockholm så det känns lite tufft att åka till Härnösand där det har snöat i princip i 3 dagar

Jag ska nu ge mig på att förklara hur jag ser på personal branding och personliga varumärken och varför jag tror så benhårt på att det ger resultat och hur vi kan använda oss av det i olika sammanhang.

I ungefär tre år har jag och Per Frykman jobbat fram en metod som verkligen gör att du kan ta reda på ditt personliga varumärke. Det hela började för ca 6 år sedan för Per när han var med om nedläggningen av arbetslivs institutet. Forskarna där sa med en mun att det inte var utbildning som avgör en rekrytering utan det är annat som avgör. Per är en nyfiken kille så han började naturligtvis forska i vad det andra som avgjorde var. 

När jag kom med i bilden hjälpte vi människor till jobb de verkligen ville ha. De framgångsfaktorer som arbetsgivaren sökte som är mer än 80 % började vi sätta ord på, och det gjorde att nästan alla kom på intervjuer.

Vi upptäckte att vi är riktigt bra på att skriva ner vår expertis och allt det logiska men att verkligen beskriva vårt engagemang, ambition och vår passion kan vi inte alls. Men när vi söker jobb så har ofta alla den expertis som arbetsgivaren söker, så det är ett mini krav. Men det som avgör vem som får jobbet är den som kan beskriva att han är rätt person.

Många säger att det är så svårt att presentera sig själv för det känns som skryt och att vi försöker sälja in oss. När vi pratar om personliga varumärken kan vi också möta motstånd för att vi inte vill bli betraktade som varumärken utan människor. Det kan jag förstå men hur du än ser det så är du ett personligt varumärke när du är i ditt professionella liv Vi tar alltså reda på hur du uppfattas och betraktas av din professionella omgivning så behöver inte du skryta och presentera dig själv, för du har frågat andra hur de uppfattar dig när det gäller ditt engagemang, ambition och din passion.

Ditt professionella rykte är alltså hur din omgivning uppfattar dig och då pratar vi om dina styrkor. Ditt professionella rykte är ditt varumärke. Vi har förädlat och utvecklat vår metod och tror att det är otroligt viktigt att på så sätt arbeta med medarbetarna och cheferna  i företag, och även entreprenörer.  Vet man hur man betraktas då får man en plattform att både utgå ifrån och bygga vidare på.                

Vi har alltså tagit den delen som avgör en rekrytering från jobbsökning, utvecklat och förädlat den så att den passar in för medarbetare i företag, chefer och entreprenörer.

Just den delen arbetar jag med nu och alla förstår och vi får otroligt mycket uppmärksamhet från press och många företag. Jag kommer mer att förklara hur vi arbetar och vilken nytta vi alla kan ha av det som är så enkelt och naturligt och samtidigt ger så stor kraft.

varumärken och varför jag tror så benhårt på att det ger resultat och hur vi kan använda oss av det i olika sammanhang.

.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Vad jobbar du med ?:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s