Frihet!

Virgina Satir har myntat begreppet ”De fem friheterna”. Hon menar att de är grundläggande utgångspunkter för relationer mellan människor och för all mänsklig kommunikation. Madelene Nordenström på HSA skriver om dessa i sin blogg och jag lånar dem lite för att fundera vidare.

”Friheten att se och höra det som finns här och nu, istället för det som borde finnas, fanns eller kommer att finnas.

Frihet att säga det man tänker och känner, istället för det man borde tänka och känna.

Frihet att känna det man känner, istället för det man borde känna.

Frihet att begära det man behöver, istället för att alltid vänta på tillåtelse.

Frihet att ta risker för egen del, istället för att välja att vara trygg och aldrig sätta båten i gungning”.

Om vi skulle tänka lite mer i dessa banor så tror jag vi alla skulle gå mer mot att förverkliga det vi verkligen vill uppnå och må så mycket bättre.

Just att vara närvarande och verkligen leva varenda minut fullt ut, och lita på sin intuition som ofta verkligen säger oss sanningen om hur vi mår vad vi vill göra och vad vi behöver för att uppnå det är det som verkligen stör ” ordningen och gör att vi betraktas som egoistiska.

I min värld så är just den här sortens egoism väldigt bra för det bara förstärker att vi gör saker som vi vill göra och som är bra för oss och det är verklig solidaritet. Om vi först tar ansvaret för att vi själva mår bra och gör det vi trivs med så har vi oändligt mycket energi över till andra.

Just det här händer när vi arbetar med Du – ett varumärke!  När vi presenterar ditt professionella rykte och varumärke när du är ditt bästa jag, så får du många svar på hur du blir betraktad just nu och hur du vill bli betraktad. Här får du mod och kraft att verkligen ta tag i dina styrkor och bygga vidare på dem så du hela tiden förädlar det du har inom dig. Du vågar också gå mer mot det du tycker är kul och verkligen vill göra.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s