Personlig Facebook kommentar!

Jag skrev ett face book inlägg förra veckan där jag beskrev känslan att verkligen göra det jag tycker är kul och mår bra av och då jag också citerade min pappa som skämtsamt brukar säga : ”Du har tur du Karin”

Jag fick många härliga kommentarer, och en som värmde mycket var från en tjej som först citerade Ingemar Stenmark som sa: Konstigt nog får jag mer tur när jag tränar. Hon sa också att det var få personer som jag som verkligen stannar upp och ser vad vi behöver i varje livsfas för att må bra och verkligen gör det. De flesta har tappat vad de verkligen behöver och de som vet vågar sällan göra de valen som leder dit.

Egentligen är det inga svårigheter utan jag ser det som den värdefullaste förmånen vi har att verkligen ta eget ansvar och göra medvetna val.

I midsommar när jag läste om filosofen Kierkegaard så fastnade jag på de här meningarna

”Ingenting som du gör är fel om längtan kommer inifrån och du lever i samklang med dina genuina behov. Men…….allt är fel om dina handlingar styrs av värden som någon annan satt upp och drivkraften ligger utanför dig själv”

Fundera några extra gånger nu i sommar vilka genuina behov du har vilken längtan och vilka drömmar som kittlar där längst inne och sen ta ett beslut. Handla och agera utifrån det och börja gör varje dag till ett miniliv så kommer du att få en helt ny riktning och med riktningen medföljer kraft och glädje helt gratis.

Jag får uppleva just det här när vi arbetar med Du – ett varumärke!  Helt plötsligt så får man en stark övertygelse på vad som är riktigt kul och det man är bra på och vill jobba vidare med. Kraften kommer av att det är inte bara du själv som säger och tycker det utan det är dina medarbetare, kunder chefer leverantörer som beskriver dig när du lyser.

Då är min fråga som jag ofta ställer till mig själv, varför inte göra det lite oftare och verkligen jobba på att bli betraktad på det sättet lite mer, oftare . Du mår bättre presterar mer får mer energi, det tar mindre energi så det är livskvalité på hög nivå.

Enkelt helt enkelt ….men inte lätt ………men vad är alternativet?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s