Hur står det till med passionen?

Jag har lyssnat på nästan alla sommarprogram i år för pod- versionen är en ypperlig idé tycker jag. Att kunna lyssna när jag vill och även i förkortad version gör att jag verkligen tar mig tid till det. Favoriten än så länge är utan tvekan Eva Dahlgren, men häromkvällen lyssnade jag till Meta Velander som verkligen imponerade.

Inte för att hon berättade fantastiska historier eller spelade den musik jag tycker bäst om utan för att hon med en glöd i rösten och ett häst minne kunde återge sitt liv och sin passion …teater yrket.

 Hon berättade att vid 67 års ålder tycket man att nu kunde det kanske vara dags för pension …men nu ska hon vid  85 års ålder i höst  ha premiär på en ny pjäs.

Mina funderingar började genast snurra kring passion i jobbet. Tänk att det är så naturligt och kanske livsnödvändigt för personer som arbetar med konstnärliga yrken att känna passion. Faktum är ingen passion –  inget jobb. Ja naturligtvis gäller det också elitidrottsmän och kvinnor.

 Men om vi koncentrerar oss på konstnärliga yrken som musik dans, konst och teater så är det passionen  som driver ger framgång och energi att hela tiden förädla och gå vidare.

Om vi nu tänker oss våra vanliga jobb, hur står det då till med passionen. Om du tar bort passionen i ditt jobb finns det då något jobb kvar? Eller kanske kan det kanske vara så att det inte finns plats för passion i jobbet för det är så stressigt och enformigt?

Tänk om du skulle känna lite mer passion i jobbet eller fundera på att ha kul lite oftare vad tror du skulle hända då? Och ännu mer spännande vilket skulle bli ditt första steg  🙂

Kanske en bra fråga att fundera på när du i sommar har lite tid över och kan tänka färdigt 🙂

Passion ambition är de faktorer som verkligen turboladdar din expertis och ser till att det händer saker -spännade kul saker!!

Vilka kul saker vill du ska hända ?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s