Utmaningen heter passion :)

Egentligen allt jag läser som handlar om framgång livskvalité och att egentligen må bra har en stor gemensam framgångsfaktor och det är PASSION 🙂

Att känna passion för det man gör ger så mycket energi och det tar väldigt lite så tänk om vi i våra jobb skulle öka på vår känsla av passion med 10 % (inte för att jag vet hur man mäter det men …) Vad skulle hända då?

Jag har jobbat med Norrdans i ca 14 år och det jag hela tiden har varit imponerad och fått energi av är just deras passion för jobbet

För er som inte vet det så är Norrdans ett professionellt danskompani som jag brukar kalla Norrlands motsvarighet till Cullbergbaletten. Dansare kommer till Härnösand från hela världen för ofta korta projektanställningar. Om man tittar med traditionella mått så har en Norrdans dansare ( tror det gäller alla dansare) inte så mycket inflytande på vare sig på vem de ska arbeta med vilka deadlines som är och hur jobbet ska skötas. Sen är det ofta osäkra korta anställningar där de hela tiden ska ta sig vidare. Dessutom har de kroppen som sitt arbetsredskap så den ska  hela tiden skötas och ömsint vårdas på fritiden.

Men ……..DE ÄLSKAR SITT JOBB OCH HAR EN PASSION som övervinner allt det som kanske inte är så bra ………….De är professionella de har en ambition att leverera  med mästarklass och jobbar tätt och intimt i team där de bygger på varandras styrkor så helheten blir den bästa.

Ja, ja kanske ni tänker  ….det är ju ett konstnärligt yrke så det är ju inget konstigt … men det jag tycker är fascinerande är att om man tar bort PASSIONEN  så finns det inget dansaryrke kvar!!

Så tänk, vad som skulle hända med dig som person, ditt företag och dina kunder om du ökade din känsla av passion i ditt jobb .

Vad är du riktigt bra på och vad är det roligaste du vet? Kan du ta in lite av det eller av den tanken i ditt jobb?

Vi arbetade med en tjej som hade jobbat på Tingsrätten i hela sitt liv och blev övertalig vid 60 års ålder. När vi tog reda hennes professionella rykte, så blev det ”Tingsrättens flygvärdinna” Här kan man fundera på vad hon gjorde och vilken del hon utvecklade för att få det omdömet …………Tror inte det var alla tunga beslut och arkivering utan något annat  🙂

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s