Uppkopplad eller nerkopplad vem bestämmer?

En fråga som blir mer och mer framträdande för varje år för mig som driver eget företag är när jag ska ha semester .Jag tror inte det främsta skälet är att de vill få tag i mig utan att vi måste vara helt lediga på sommaren  vare sig vi känner att vi vill det eller inte .

Jag har faktiskt längtat efter semester i vissa perioder av mitt liv, men det har varit när jag har tappat glädjen nyfikenheten eller haft jobb där jag inte fått den flexibilitet jag mår bra av. Men nu när jag har utvärderat vad som jag får energi av, tycker är kul, är bra på och dessutom arbetar med just det så känns inte semestern lika viktig för mig.

För mig är det viktigt att jag respekteras som en klok ansvarstagande person även om jag väljer att nästa hela tiden jobba vara uppkopplad på nätet och utveckla mitt företag i sommar. På samma gång som jag aldrig jobbat så mycket som de senaste två åren så har jag aldrig känt mig så fri ledig och levande.

Ibland känns det som vi faller in i ett ”flockbeteende” där NÅGON säger att det är helt ok att renovera hela semestern, sova och se på TV eller ha folk på besök eller besöka folk . Det kan t.om bli  som jag såg på en hotell frukost förra veckan, människor som  var  super uttråkade och inte ens pratade med varandra

Nej nu när vi faktiskt har möjlighet att göra som vi vill och mår bra av så tänker jag att vi skulle respektera varandra mer så att alla kan förverkliga sin sommar precis som man själv vill och mår bra av så att vi sprudlar av energi inför arbetet som väntar på oss när vi kommer tillbaka.

Vad tror du om det ?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s