Inspiration går inifrån och ut !

Företag som växer mer än 15% per år inspirerar sina kunder läste jag i en artikel för någon tid sedan. Igår läste jag ett blogginlägg som var ur boken Chokladfontänen av Staffan Ehde. Där beskriver han vikten av syftet eller visionen i ett företag och att den är tydlig så att den verkligen berör och får igång kreativiteten hos medarbetarna. Att alla kan och vill bidra utifrån sig som individ.

Staffan säger ” att leda kreativitet går förmodligen inte men att leda för kreativitet går förmodligen bättre. Vidare säger han att” Syfte eller vision är ett krävande ord och potentialen ligger i att det är inte den som har flest hjärnor som vinner utan den som har flest hjärnor som tänker åt samma håll som tar hem segern” 

Igår såg jag ett tydligt bevis på att de som har flest hjärnor som tänker åt samma håll tar hem segern! Jag var i Vitabergsparken och såg Cullbergbaletten som består av så många starka individer och stjärnor……. OCH……. det tänker åt samma håll när de bjuder på  en superb föreställning. Den passionen som de visar ger mig stå päls och nästan lyckotårar i ögonen för det blir såå starkt.

Ett stycke visade en dansares jobb vardag med mycket träning, innötande, kreativitet, konflikter med alla olika dansares styrkor som sen utmynnade i koreograferade stycken. Två dansare har en vild diskussion om tolkning o framförande av stycket som även blir personligt, men som blir en kreativ process.  Att sen se hur de lägger undan det och presterar på topp är något vi alla skulle ta med oss i våra jobb.

Kreativitet är känslomässigt engagemang och kanske lite jobbigt att ta i….. men om motsatsen är att ”leka kontor” på sitt arbete och göra saker utan engagemang sammanhang och lyda order …… ja då är saken klar för mig.

Vårt arbete i Du-ett varumärke ger dig en plattform att stå på där du vet hur ditt professionella rykte och varumärke ser ut just nu. Du kan själv ta kommandot och initiativet att bidra till företagets syfte på ditt sätt med dina styrkor. Tänk då om många hjärnor tänker åt samma håll. Oj vilken kreativitet och kraft som verkligen kan inspirera både kunder och medarbetare och framförallt sig själv.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s