”Tänk det otänkta”

Idag var jag på min absoluta favoritaffär. Jag kan gå där i timmar känna klämma glutta och faktiskt också lukta och tiden bara försvinner. Det är på bokaffären i Sturegallerian som jag tror heter Hedengrenska.  Hittade en sååå rolig bok där hon hela tiden lekte med ord och meningar så det blev andra betydelser. Svårt att förklara och jag köpte den inte men ska gå tillbaka och köpa den så kan jag dela med mig av kluriga luriga meningar.

Däremot så köpte jag en jätte spännande och rolig bok om kreativitet som verkligen gjorde skäl för namnet  för den börjar  bakifrån och upp och ner.

Den heter” Tänk det o tänkta” av PA Ståhlberg  och handlar också om vår hjärna och hur lite vi faktiskt använder av den och varför vi hela tiden ramlar ner i ”vanediket” både i tankar och handlingar.

Spännande att läsa och kanske jag får hintar till svar varför det blir svårare att få stamgäster på restauranger och caféer.

Jag kan bara gå till mig själv och om jag får ett kanon bemötande och service första gången jag är på en restaurang så vill jag gärna återkomma dit. Andra gången brukar också vara kanon ………..men sen så händer det något tredje och fjärde gången och då går jag inte dit mer. Det här är samma hos frisörer, klädaffärer massörer …ja egentligen hos  alla som arbetar  med service.  Något händer och vad är det som gör att vi kanske blir bekväma, tar för givet slutar utvecklas, inte känner samma engagemang och passion?

Kanske jag är drastisk men jag tycker det är jätteintressant och om jag nu ska göra som bokens titel säger att tänka det o tänkta så ………………kanske kan  insikten att du vet hur ditt professionella rykte och varumärke ser ut och vilken din Tagline är  kan få dig att alltid leverera det bästa………..hela tiden vara närvarande …….och ständigt utvecklas ……..och förädla det som du är så bra på och det som ger dig lyskraft.

Då är det o tänkta bra att tänka tänker jag .

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s