Sanningen!

I fredags höll vi en föreläsning för lärarna på Nordviks naturbruksgymnasium. Ett härligt gäng som alla har mycket de brinner för som lärare. Vi förklarade vårt tankesätt och hur vi arbetar med att ta reda på ditt professionella rykte och resultaten av vilka resultat det ger.

Många var nyfikna och höll med, och det var 3 fantastiskt roliga timmar och nästa som alltid när vi utmanar gamla normer och tankemönster så kommer det fram en viss skepsis. Här kom den fram när vi berättade ditt professionella rykte bygger på omdömen som beskriver hur det syns känns och märks när en person är som bäst. Då har vi fått ett nuläge som inte är rätt eller fel eller bra eller dåligt utan bara är ett nuläge som du sen kan bygga vidare på och förstärka för att komma vidare i sitt yrkes liv.

För…… kan det verkligen vara sant som de svarar ärligt  och svarar de inte bara för att ställa sig in och vara snäll ?? Vi är så ovana att höra det vi är bra på och det framförallt ifrån 10 personer så här behöver vi träna oss att ta emot och inse att det här är sanningen Du är så bra som de säger!

 Helt annat är det när vi får reda på våra svaga sidor. Då tar vi in det lägger stort fokus på det och nickar instämmande för så är det.  Där ifrågasätter vi nästan aldrig om det är sant eller inte……………..

Så varför inte vända på det och acceptera hur bra vi är när vi gör det vi är bäst på tycker är kul och vill göra…….vilken kraft och frihetskänsla ger inte det ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s