Några söndags funderingar om att vara snäll

Idag när jag passade på att lapa sol så läste jag i Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll och det han skriver där om snällhet är så bra. Jag har blivit kallad för snäll när jag växte upp och gillade det inte alls för det var för mig att vara mesig, men idag blir jag stolt när någon kallar mig snäll. Jag lägger in min värdering i ordet snäll och för mig är det idag positivt att vara snäll.

En av mina bästa livs lärdomar är att man kan vara en stor egoist och tänka på att verkligen göra det man vill och må bra och samtidigt vara generös och snäll. Det ena utesluter inte det andra utan är nästan en förutsättning för att det ska fungera.

Jag har träffat ett antal personer som på alla sätt har lyssnat inåt och gjort vad som de vill och mår bra av och inte det som förväntas. Samtidigt så känner jag inga som är så generösa och bjuder så mycket på sig själva som just de människorna och det öppnar för så många möjligheter………. ….dessutom kan vi ta bort många gamla sanningar  som ursäkt för att vi inte tar tag i våra liv och gör det vi vill.

Ja det var ord och inga visor det .. fast orden är menade med kärlek och värme och en förhoppning att vi kan ta fram mer av det vi alla har och göra något bra av det.

Egentligen var det inte det jag skulle skriva om men det bara kom …..

Tillbaka till ” Konsten att vara snäll” som visar att när vi mår gott så gör vi gott och då blir vi mer generösa och det blir som en dominoeffekt……. Och när vi mår gott och har kul så kommer kreativiteten och vi delar med oss av det vi kan och våra idéer istället för att hålla på dem och skydda dem.

 Ja, det var bara några exempel som jag såg i boken och då kommer jag naturligtvis att tänka på vad som händer när vi tar reda på och presenterar personers professionella rykten……………

 Och faktum är att det händer samma sak där. Om alla i ett team tar reda på hur de uppfattas av sin professionella omgivning och tar del av varandras styrkor, ja då vill man gärna dela med sig ta ansvar och göra mer av det man är bra på tycker är kul. Det här gagnar inte bara individen utan skapar 3 vinnare, du som individ mår bättre presterar bättre, kunderna blir nöjdare och företaget kan avancera.

Trams kanske du säger…………………  Kan det ge sån effekt det lilla??

Tänk om det är så enkelt !!!!!!!………….. jag tror det !!!!!…….

Men här finns det också gamla sanningar som vi måste ta bort så att vi kan ta fram all den kapacitet och kraft som varje individ sitter på.

Tja det var en liten söndagsfundering från Teneriffa!!!!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s