Allt handlar om att börja med individen.

Det kom en otroligt spännande rapport från Preera våren 2100 som tar upp värderingar och värderings ord som råder på bl.a. våra arbetsplatser.  Där beskrivs att värderingsord som handlar om kunder på något sätt ligger på första plats i USA, England, Canada och på 9 plats i Danmark. I Sverige ligger värderingsord som på något sätt handlar om kunder på 54 plats!!!! 

 Vi har glömt vem vi är till för, när vi inte ens tänker kunder på våra arbetsplatser.  Min fantastiska kollega Per Frykman har här gäst bloggat om det  Läs bloggen här

Jag tänkte ta upp en annan sak av allt det spännande som den här rapporten tar upp, och det är någonting som jag ser mer och mer när vi är ute i företag och organisationer och jobbar. Vi ser att alla har så otroligt mycket att komma med och att de längtar efter att ta ett kliv mot att jobba mer med det man är riktigt bra på och tycker är kul. Men här finns en myt som den här rapporten tar kål på.

Ofta är man rädd att kliva fram och ta plats och konstruktivt handla för att gå mot en förändring. Naturligtvis av många olika anledningar men också för att man är rädd att man tar för mycket plats och energi när man vill och är kreativ, konstruktiv och framåt. Så jag vill citera lite från rapporten.

”Konstruktivt beteende skapar energi”  Det har jag skrivit förut men tål att upprepas!

”Destruktivt beteende förbrukar energi och skapar ineffektivitet i en grupp = Det blir energiläckage.”

Min egen slutsats blir…….

Du kan aldrig ta eller förbruka energi i en grupp om du är konstruktiv… men eftersom kreativitet, ständigt lärande och innovationer och nytänkande inte finns med som viktiga värderingsord på våra arbetsplatser så kan jag förstå att vi fastnat i mycket energiläckage.

Jag ser och tror att vi med enkla verktyg kan börja förändra värderingsorden på våra arbetsplatser men för att det ska bli en förändring så måste vi börja med individen.  För i varje individ finns kraft och viljan att verkligen vara med och bidra och utveckla våra arbetsplatser.

Vi arbetar med att ta reda på individernas professionella rykte som ger en grund att stå på för att själv ta initiativ och lägga fokus på det vi kan påverka.

Individen får kraft och mod att bidra med vad man kan och är bra på för att utveckla sig själv och arbetsplatsen och då skapar vi 3 vinnare. Individen kunden och företaget och här når vi det som man i undersökningen värderade som nummer ett i den önskade arbetsplatsens värderingar ………. Medarbetarens hälsa.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s