Som.. hur.. var.. varför…Ditt personliga varumärke?

 

                                          

Jag läser Robin Sharmas bok The leader who had no title. Den handlar om att vi alla kan leda oss själva utifrån att känna passion för et vi gör och ha en ambition att varje dag göra sitt allra bästa oavsett vilken titel vi har. Att alla jobb är precis lika värdefulla och om vi alla kan höja vår lägsta nivå, så blir det mycket roligare att arbeta och vi presterar samtidigt mycket bättre.

Jag tycker om han filosofi för det öppnar upp så många möjligheter att verkligen få vara bra på något och att prestera därefter. Han menar på att alla kan göra succé, vad nu det är för något.

Succé är för mig att göra det jag är bra på och vill på mitt sätt. Då mår jag bra och då lyser jag Helt plötsligt dras människor till mig och vill vara med mig köa av mig och diskutera med mig. Det kan kännas som Hokus Pokus men är egentligen helt naturligt. Vad ska man då enligt Robin Sharma göra för att göra succé och leda sig själv oavsett titel.

Han använder sig av en härlig metafor som jag som” bonnjänta” suger i mig.

Ni vet bonden han gör många saker på våren både små och stora som tex att fixa till plogen, ploga  harva, så och alla små saker runt ikring det. Under en lång tid så ser det ut som om ingenting händer …..fast han litar på att han gör rätt och att det till hösten kommer skörden. Han vet vad han önskar och vad han vill att resultatet ska bli så han fortsätter att göra alla sysslorna. Inte går han i Maj och gräver och ser om det har hänt något, för han vet att det tar tid och att han måste ha tålamod och tillit till att det blir resultat. Och vips så kommer hösten och han får skörda.

För mig blir det tydligt som entreprenör vad viktigt det är att hela tiden fortsätta göra rätt saker som jag tror på och känna tillit till att resultatet kommer och att det blir succé. Små steg varje dag leder till stora förändringar.

När vi arbetar i företag och organisationer är just respekten för tiden otroligt viktig. Hela processen att bygga sitt varumärke och sedan leva det bygger på att du har ditt nuläge som ditt professionella rykte är och sen tar små steg och förändringar mot hur du vill att ditt personliga varumärke ska vara.

Allt går kanske inte att förändra på en gång men om resultatet är succé och  konsekvensen blir att du gör mer av det du är riktigt bra på och tycker är kul ja då är resan dit ett äventyr som är otroligt spännande och kul att göra.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s