När ska vi tänka nytt?

Idag varjag på en frukostföreläsning som handlade om ett fantastiskt sätt att arbeta med företag och gå från nuläge till önskad målbild………………….Jättespännande kunde det ha varit om det inte skulle ha varit för att det är det gamla vanliga som bara är förpackat i en ny förpackning á la 2011.

Jag kan egentligen inte så mycket om alla management teorier, men när de presenterar hur de jobbar och säger att det är människan som gör skillnaden i ett företag och ändå slänger in medarbetaren som en snutt på slutet efter….. Affärsidé, vision, utförande fasen, utvecklingsfasen, och uppföljning ….. ja då tappar de mig.

Det som också var slående var att det inte pratades om kunder någonting utan här har vi igen glömt vem vi är till för och varför.

Vi är så vana att göra samma saker på olika sätt om och om igen, så kanske är det glädjen att vi känner igen oss fast förpackningen är olika som gör att vi köper det. Samtidigt förstår jag vilken resa Per och jag gör när vi berättar på företag att vi kan förändra arbetsklimatet och bidra till att medarbetarna tar eget ansvar och gör medvetna val på 5 timmar.

Otroligt men sant och igår när vi var och besökte Pharmexx och frågade dem inför en artikel i Pharma industri, vad som gjorde att de ”vågade” satsa på att jobba med oss och Du-ett varumärke hösten 2010.

Inger som är konsultchef berättade att från att ha gått från ett litet välkänt företag till att bli uppköpta och toppstyrda från Tyskland så hade de insett människornas betydelse för att leva upp till visionen. Att ta reda på sitt professionella rykte och varumärke blev då ett bra sätt att som en röd tråd genom hela företaget visa på det personliga varumärket spelar stor roll både för företaget och ute hos kund som konsult.

Pharmexx pratade inte bara om att människan gör skillnad utan satsade på att ta reda på alla konsulters professionella rykten och varumärken under hösten. En process som i tid från arbetet var 5 timmar och som Inger Larson sa ” Det har lyft hela vår höst”

Så jag tror vi ska våga tro på det enkla och framförallt individens kraft och vilja till förändring och ansvar när det bygger på styrkor och det som ger livskvalité och effektivitet.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s