Trygghet!

De mest kreativa teamen är trygga i sig själva och delar med sig av idéer. När människor tävlar om erkännande slutar de dela med sig.

Ja så skrev jag på facebook igår och möttes av olika kommentarer vilket är väldigt trevligt. Svaren och kommentarerna visar lite precis det jag skrev även om det inte går att se facebook som ett team. Men jag säger som Kjell Enhager ….men om det skulle gå så blev kommentarerna spännande. För  någon vet bestämt  hur det går till  och vill  också på en gång  påpeka det och sen dela med sig av sina idéer på sin blogg senare……. Någon som ser att  kärnfrågan är att skapa trygghet och att det inte finns och bara vill ha ett svar hur …. En annan håller med att det är så här nu och egentligen bara konstaterar det. Hur agerade jag då jo jag kände också att jag ville hålla på mitt och kontra istället för att ta in och gå vidare med att mer fråga och intressera mig för allas olika åsikter och sen utifrån dessa skapa nya kreativa idéer.

Att tänka i nya banor har väl aldrig någonsin varit viktigare. Kreativitet är att skapa något nytt och meningsfullt, inte att bara vara annorlunda. Det är passionen som styr kreativiteten och det är kreativitet, passion och inspiration som kan ge våra företag en skjuts in i framtiden. Men, allt startar med individen

 Det här är så spännande för tryggheten idag sitter så klart inte i teamet utan i oss som individer. Börjar vi inte med oss själva så spelar det ingen roll vilka chefer eller vilket team vi tillhör. Vi sitter fast i olika tanke mönster som är så rotade där vi inte ser vår egen förmåga att påverka och leda oss själva oavsett vilken titel eller possession vi har.  Vi har dessutom ofta glömt vem vi är till för alltså kunderna som är den egentliga uppkomsten till kreativitet och nya idéer. Utan utveckling och förädling så tror jag vi tappar kunderna snabbt idag och då spelar det ingen roll hur många kreativa idéer och hur mycket vi själva utvecklas för då förvinner våra jobb ändå.    

Så det jag lärde mig av gårdagens kommentarer och av mitt eget beteende är att vi alla har så mycket att bidra med och det handlar inte om att det är vem som har rätt eller kommer med den smartaste lösningen som vinner, utan att få till en diskussion om hur det ofta ser ut på våra arbetsplatser och att vi kan börja med oss själva i stort och smått för att inte bevaka och tävla utan bejaka och välkomna alla olika lösningar så att kreativiteten börjar växa och att vi som individer och företag gör detsamma.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s