Kan det vara så enkelt ?

 Igår hade vi en spännande eftermiddag och kväll med helt fantastiska Katy Caroan. Vi träffades av en tillfällighet förra sommaren. Hon såg en film av Per och mig på Youtube, skickade ett mail till Per och eftersom vi älskar mail och är extremt snabba att svara så blev det en träff tämligen omgående.

Katy pratade om att tänka stort och hon skulle vara med och lasera ett ”spel” på nätet från USA som hette Lifeville som var en motsvarighet till Farmville som spelas på facebook. Skillnaden var att här skulle man spela om viktiga saker som rör ens liv och det man vill utveckla. Sen hade hon även ett annat verktyg, Jigsaw box, där man kunde coacha på nätet i olika moduler. Jag fattade nästan ingenting, men fick direkt förtroende för Katy och kände ändå ett visst pirr att få lära mer och testa. Katy anlitade oss för att ta reda på sitt professionella rykte eftersom hon nu var på väg att bygga sin egen webb och börja blogga och synas som den virtuella coach hon ville vara. Hon licensierade sig också i Du-ett varumärke och är nu en av några licensierade samarbetspartners som vi har runt om i Sverige.

Vi har sedan dess utvecklats på olika håll och även samarbetat tillsammans för att komma fram till hur vi bäst kan använda oss av våra styrkor och det vi brinner för. Katy pratar alltid om att tänka stort så igår tog vi fram hur vi med Du-ett varumärke kombinerat med Jigsawbx ska erövra den engelskspråkiga världen. Helt otroligt hur vi kan ta fördel av att marknadsföra oss i olika kanaler i sociala medier och vi har alla tre byggt upp ett häftigt nätverk det senaste året så tanken svindlade igår

 Det som slog ner som en blixt hos mig var att när vi skissade på varför, vad och hur vi ska nå ut och med vilka verktyg och kanaler så var det hela så rent kraftfullt och enkelt. Vi vet var vi vill komma och ha också respekt för att det kan ta tid och blir mycket jobb, men det kändes så enkelt.

 Vi tog sen samma koncept för att se om vi bara kunde göra på samma sätt på den svenska marknaden och där blev det hakar och inte alls samma flow. För mig kändes det mer besvärligt och konstlat ända till jag insåg att där utgick vi ifrån hur vi hade gjort, vad vi trodde förväntas, och vad som hade varit framgångsrikt. Vips så stryptes kreativiteten.

 Nu fortsatte vi och lyfte ut det och har även ett kanon upplägg för den svenska marknaden, men det kanske är så här det är på våra arbetsplatser. Vi vet hur vi har gjort, och vad som har gått bra och vilar i det istället för att se framåt och vad som behövs då och vilka nya tekniker och verktyg vi kan ta hjälp av så att vi förädlar, ständigt lär nytt och vågar vara kreativa.

Vi har sett och läst om hur olika framgångsrika företag agerar. Alla har passionen, ambitionen, modet, kreativiteten och inspirationen i fokus och låter människor agera fullt ut. Som du uppfattar medarbetaren så uppfattar du företaget. Här finns framtiden, det är detta som leder till att livskvalitet för dig som individ = effektivitet för företaget. Vi har ett verktyg och ett sätt att titta på och sätta ord på de faktorer som leder till framgång för individerna i ett företag. Så de kan ta eget ansvar och göra medvetna val för att bygga på sina styrkor och hela tiden bli bättre, ha kul på jobbet. Resultatet blir naturligtvis en vinst för både kunderna och företaget men det gäller att tänka enkelt naturligt och att kraften finns i individerna och inte i företagets logga. Kan det verkligen vara så enkelt? Vi är övertygade om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close