Gilla läget eller GILLA läget!

Många säger att det är bra att kunna gilla läget och kunna ta allt som det är. Visst är det så, men kanske skulle det vara bättre om vi kunde GILLA läget lite mer. För detta krävs det en insats och vi måste sluta att vara så anpassningsbara. Vi har det bra idag, men vi håller kanske på att missa detta och vi ser inte alla de möjligheter som poppar upp på radarskärmarna. Om vi börjar fundera vad det är vi anpassar oss till på våra arbetsplatser och sedan ser vad vi egentligen gillar av det så är det ett steg i rätt riktning.

Vi kan naturligtvis inte ändra på allt, men en spännande tanke är om vi kan ändra på något och lägga fokus på det istället för situationer och krav där vi bara gillar läget.

 Finns det ett helt annat sätt att göra saker på? Finns det en helt ny inställning som jag kan bestämma mig för att inta? Vill jag förändras och se hur allt förändras, eller vill jag vara kvar i det jag har för det vet jag hur det ser ut och känns? Känns det som att jag gör en stor insats varje dag jag gör ”måste” saker på jobbet?

Kanske är det enklare än vi tror att börja GILLA läget.  När vi tar eget ansvar och gör de val vi vill göra då stärks också vår trovärdighet. När vi är trovärdiga mot oss själva och lyssnar på vad vi egentligen vill så kommer vi att märka att tryggheten som vi hela tiden letar finns i oss själva och hur vi agerar. Att inte anpassa sig hela tiden utan stanna upp känna efter vad som får mig att verkligen GILLA läget som det är just nu leder också till spännande handlingar, utveckling och kreativitet. Vi behöver det i dagens arbetsliv och dessutom är det så mycket roligare att GILLA läget än att gilla läget

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s