Vad är en kund?

När jag läser  preera undersökningen som visar att på våra arbetsplatser  värderar medarbetare  ord  som är kopplade till kunder och kundtänkande på 54 plats. Det är då kanske det inte är så förvånande att äldrevården inte är så bra som man kan önska.

Jag har under hösten haft förmånen att massera en härlig kvinna som fick en stroke för drygt ett år sedan och är halvsides förlamad. Vi har träffats kanske 10 timmar och vi har helt magiska timmar med mycket skratt men också gråt och funderingar.

Jag lär mig enormt mycket eftersom jag inte har varit i kontakt med äldrevården på det här sättet förut. Nu ska det avsättas pengar för att skapa mer kvalité och bättre vård i äldrevården. Hur det ska gå till vet nog ingen, men jag har ett förslag.

Tänk om vi fick ta reda på individernas professionella rykte och sätta ord på framgångsfaktorer som när de är som mest engagerade och känner passion och är närvarande vad gör de då och hur uppfattas det av kunder medarbetare och chefer. Jag tror att det är det som avgör om man får en bra vård eller inte. Att jag som boende eller kund som jag då faktiskt är, blir bekräftad och respekterad. Att det är en självklarhet att de som valt att jobba där vill vara engagerade och känna att man gör skillnad med sin energi och passion.

Jag vet att det inte är så lätt och när jag diskuterar det här så får jag hela tiden höra att man inte har tid. Men att min fantastiska dam är en kund som dessutom betalar mycket för att köpa tjänsten som det är att bo i äldrevården…………..ska vi då inte ha tid för våra kunder och får vi inte mer tid och energi om vi känner engagemang  och passion för det vi gör ?

Sen kommer en viktig fråga till….. Vi kommer de flesta att hamna i situationer och känner vi inte då en självklarhet att vi blir bemötta med respekt och engagemang, eller vill vi höra och känna att vi är till besvär för man har inte tid med oss.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s