På ”kundjakt” som kund.

Idag har jag tittat på ett antal websidor för att kontakta fler företag som vill arbeta med ss och faktiskt också som jag vill arbeta med. Vi tog ett beslut för ett år sedan att bara arbeta med de som vill för det är mycket roligare och vi behöver inte försvara och förklara utan kan göra ett kanon jobb.

 Så därför blir det så viktigt när jag ska kontakta nya potentiella kunder att jag får den rätta känslan när jag tittar in på webben. Även om de kan bli mina kunder så är det jag som just nu är deras kund och kan välja och kan ”köpa” med känslan för det blev så tydligt idag att det är det jag gör.

 Hur ser då de flesta hemsidor eller web plater ut. Jo helt anonyma och ofta marknadsförs logik och det jag kanske inte ens förstår eller det som jag redan vet …men det jag köper känslan och personerna som egentligen ÄR företaget finns sällan med ens som namn.

 Så …..Visst är det konstigt att vi inte marknadsför det viktigaste som ett företag har nämligen människorna som arbetar där. Ändå sätter vi hela tiden personalen och kunden i fokus. Personalen syns inte…. och kunden hittar inte…….Märkligt.

 I helgen när jag sökte olika konsultbolag så hittade jag Uppsala Dataservice.

Ett trevlig företag och jag så först det här kortet.tKontaktbild - Max-Albin Airistola - Hugo Cortes - Johan Gertz

och tänkte ja kanske kan det skulle vara trevligt att arbeta med dem ….. bläddrade vidare och sen såg jag det här kortet……..

Uppsala Dataservice - Max-Albin Airistola - Hugo Cortes - Johan Gertz

 och det var avgjort. Yes!!! ..tänk att få arbeta med dessa härliga killar som jag bara får en känsla av…. har världens bästa personal och…. gör ett kanonjobb…… Men jag har inte ens fått kontakt med dem. Jag vet inte om de vill arbeta med oss men ….känslan drar iväg och jag är såld.

 Så lite som kan göra så mycket eller skillnaden som gör skillnaden som Kjell Enhager skulle ha sagt. Tänk vad en bild kan säga och tänk sedan om vi skulle sätta ord på personernas professionella rykte. Hur de uppfattas av kunder, medarbetare, chefer, och leverantörer när de passionerade, engagerade, visar sin ambition och inspirerar. Ja den kund som inte kan motstå då, den ska man nog inte heller jobba med.

Enkelt helt enkelt och kanske också lätt om vi vågar tänka nytt och framåt.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “På ”kundjakt” som kund.

  1. Snälla! Nämn inget om min preliminära hemsida bara 😉
    Bra att du skriver om vad du tittar på. Det ska jag ta med mig när jag låter en annan göra min nya site….
    Jag tycker att duettvarumarke.nu är dundersnygg förresten. Ser proffsig och seriös ut 🙂

    1. Tack andreas för feedback:) Jättekul. jag ska säga tt jag har frågat Uppsala Data service om lov att använda deras bilder och de som exempel men viss är det häftigt vad känslorna har förkörsrätt i hjärnan framför det logiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s