Klädmyten

 

Igår var jag gäst på mitt första BNI möte ever.  Jag hade inga eller om jag ska vara ärlig många fördomar om du det skulle vara och vilka som skulle vara där. Några infriades men de allra flesta fanns inte utan stämningen var fantastiskt trevlig och härlig. Alla bidrog verkligen och hade ett stort varmt hjärta så jag kände mig välkommen och sedd. Tänk vad mycket det betyder att bli sedd och bekräftad. Då finns en bra grund att bygga och utveckla och framförallt våga vara sig själv.

Igår kväll tänkte jag att det kanske är det som gör att vissa myter om hur saker och ting ska vara hänger kvar. Vi vet inte vem som har bestämt, men så ska det vara.

Vi hade en spännande diskussion det här om hur man ska vara klädd vid olika tillfällen och möten och att det var viktigt att anpassa klädseln efter vem man skulle träffa och vad man skulle göra. Jag säger då ”Tänk om det är en myt ” att det inte alls är så. Tänk om trovärdigheten minskar istället för ökar om kunden skulle veta att jag byter om för att passa in. Vad säger det om mig själv och vad säger det om hur jag ser på kunden?

Hur skulle jag känna om jag fick reda på att den jag ska göra affärer med eller lägga en stor investering på har bytt kläder för att lyckas övertyga mig?

Ja det här är kanske små oviktiga funderingar, men för mig så öppnar det upp så många möjligheter att jag faktiskt får ta på mig det jag känner mig bekväm och fin i. Jag förstärker den jag är genom att trivas och göra det jag brinner för och är bra på. Då lyser jag och då tror jag ingen bryr sig om vilka kläder jag har för trovärdigheten och respekten kommer inifrån och ut och den kan aldrig ”klistras på” med hjälp av kläder.

När vi tar reda på och analyserar människors professionella rykte, alltså hur vi uppfattas av vår omgivning när vi är som mest engagerade, passionerade och hur vår ambition ser ut och på vilket sätt vi inspirerar både andra och oss själva, då kommer en härlig kraft inifrån och ut. Alla vi har sååå mycket potential som aldrig kommer ut för att det. Vi har så mycket inom oss som inte kommer ut och som vi inte får utlopp för. Så mitt förslag är att vi avskaffar kläd myten och tar på oss kläder som vi trivs i och istället fokuserar på hur vi kan göra lite mer av det vi är passionerat intresserad och bra på för då kommer det att hända grejer.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Klädmyten

  1. Åh, så bra! Du har helt rätt i att vi tänker så, klär oss för att passa in. Jag kommer ihåg när jag skulle föreläsa för 50 frisörer. Några dagar innan så kom jag på att jag inte hade klippt mig på ett bra tag och att det faktiskt var 15 år sedan jag hade varit på salong. Det var dock inte 15 år sedan jag klippte mig utan jag har en vän som tidigare hade salong och jag brukar klippa mig hemma hos henne.
    Nu gick jag i alla fall till salong och klippte mig för jag tänkte att jag kan inte komma oklippt och föreläsa, ingen skulle höra vad jag sade utan dom skulle bara se mitt slitna hår.
    Jag inledde föreläsningen med att berätta att jag dagen innan hade varit på salong för första gången på 15 år, snacka om tappade hakor.

    Ha en härlig dag!

    1. Ja visst är det spännande när vi börjar ifrågasätta det som vi alltid har tänkt och gjort och som vi tror att andra tycker 🙂 Jag tror vi ska fortsätta ifrågasätta och bara fråga oss själva vad vi egentligen vill känner och tycker. Vi bestämmer ju faktiskt helt själva även om vi inte tror det 🙂 Tack för ditt engagemang och din kommentar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s