En dag ….

              

  En dag ska vi alla dö men alla andra dagar får vi leva.

 Det är en mening som har följt mig i många år och den blir mer och mer meningsfull för mig. Nu när våren är på gång och vi börjar planera in det som ska hända och kanske glömmer att leva den här dagen idag som vi också får leva.

Det här låter kanske djupt och alldeles för allvarligt för att blogga om, men jag tror tvärt om……………….

 Det finns oändliga möjligheter att leva alla de dagarna som vi har precis som vi vill om vi börjar med att fundera på vad vi vill, och vad vi vill göra för att komma dit vi vill.

 I måndags lyssnade jag på Göran Adlén som hade sitt inspirationsparty på oskarsteatern där han pratade om mod att våga.

Att våga stanna upp och fundera om det är så hemskt på arbetet egentligen eller om man bara följer med strömmen och ”gungar gungstol” ni vet att” klaga är som att gunga gungstol man kommer ingenvart men man har något att göra under tiden.” ( citat från Göran Sydhage)

Här finns möjligheten, för när man har känt efter och bestämt sig för vad man känner och tycker då kan man själv göra aktiva val för att förändra till det bättre ….och det beror inte på ledningen, chefen , eller medarbetarna vad man väljer att göra.

Det kan vara mer eller mindre lätt men det enda vi kan förändra är oss själva och det är en möjlighet som kräver mod och uthållighet men som ger dig det liv du vill ha. Kanske är det inte så dumt på jobbet så varför inte krydda det med lite mer passion och handla mot det du brinner för lite mer och är bra på …….. eller kanske du är klar med ditt jobb så möjligheterna ligger i att lyfta blicken och ha mod och uthållighet till nästa steg.

 Jag säger inte att det är lätt …..men vilka möjligheter vi har att forma livet dit vi vill och det börjar med en liten handling…Din handling…… för en dag ska vi alla dö men alla andra får vi leva

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s