Vad är en vänskap..

………..kan den förklaras?

Jag har fått en helt ny dimention på vad en vänskap är. Inte behöves det middagar fester, länga resor eller stora gester för att ha en innerlig vänskap. Igår var jag på min farbrors begravning då hans bästa vän berättade för oss om deras vänskap och att han nu kände sig vingklippt när Tore inte längre fanns.

I 22 år hade varenda söndag kl 0900 efter nyheterna ringt varandra och pratat i ca 45 min. De pratade inte om några ibyn, utan de pratade om allt ifrån presidentvalet i USA , kommun och inrikes politiken till bergvärme och pelletseldning och livet och döden.

En innerlig vänskap växte fram på 45 min telefnsamtal varje vecka. För mig blev det ett uppvaknande och en bekräftelse på att små enkla handlingar blir stora resultat och att det är i det lilla som den stora lyckan finns.

En fantastiskt befrianade  känsla av att närvaro och äkthet och ett ärligt naturligt  engagemang  för en annan människa räcker för att känna samhörighet och en djup vänskap.

Så vi kan sluta känna oss stressade över att vi skulle ha bjudit över den och den på middag eller att vi inte hinner träffa alla vi skulle vilja för vi har så mycket annat.  Vi kan tagga ner och njuta av det vi har och vila i att det kan räcka med 45 min närvaro varje vecka för att bygga upp det finaste och starkaste vänskaps band jag någonsin fått ta del av.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Vad är en vänskap..

  1. Det var gripande att få ta del av hans berättelse om deras vänskap. Jag hoppas att han förstår vilken betydelsefull person han var för Tore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s