Otroliga möjligheter öppnas.

 

Idag hittade jag en intressant undersökning på Oscar Lindebergs blogg som säger att 64 % kommer inte tillbaka till en restaurang för de tycker personalen är ouppmärksam och otrevlig. På fjärde plats nämns maten.

Vilka möjligheter det här öppnar upp!!

Samma undersökning att rekommendationer är viktiga för 69 % väljer krog just på att de hört något bra om den och då är det alltså bemötandet som avgör vad som sägs om stället och det som förs vidare.

Urspännande är också att yngre människor ställer högre krav på service och att de genomskådar det s.k. service leendet. De vill känna en äkta relation och att den som arbetar älskar sitt jobb, är kunnig och vill ge det där extra.  

Det här tror jag inte är specifik bara inom restaurangbranschen utan kan ses som en bra undersökning för många branscher. Oscar avslutar med frågan :

”Hur får vi oss själva (vi personal) att tänka så här i den dagliga driften?”

Svaret är kanske inte så svårt och jobbigt utan det handlar om att själv veta hur jag uppfattas av min professionella omgivning och sedan förstärka det som är riktigt bra så det lyser om mig. Då kan jag bidra till service i mästarklass utifrån mitt bästa jag. Det blir inte jobbigt det är effektivt och kul och ger resultat.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s