Passions provokation

Wow!!!

Vilken härligt solig dag det har varit idag och jag har kunnat härarbeta ute på ett fik på strandvägen mitt över dagen. Tänk vad solen ljuset och våren gör med oss……….Helt plötsligt ser man alla som bubblar och pratar och njuter och bara liksom insuper värmen som vi så längtat efter.

I morse när jag skulle åka från Bromma plan in till stan med tunnelbanan efter BNI frukost mötet så möts jag av en härlig kille i luckan. Ni vet hur det i de allra flesta fall brukar se ut, de nästan inte ens ids stämpla remsan och ännu mindre så orkar det få fram ett hej. Den här kille frågar med ett leende på läpparna och en glad blick om jag ska till Haparanda. Jag replikerar på en gång och frågar om inte det går att få åka till Spannien på samma biljett.. Ja så fortsätter vi busa lite innan vi önskar varandra en härlig dag.

Jag tror inte det spelar ett dugg roll vad vi arbetar med, bara vi tycker det är kul och känner ansvar för att vi själva kan göra mycket för att inspirera och visa passion endera för de vi gör eller det vi kan ge. Jag tror dessutom att timmarna går snabbare och när man går hem har man så mycket mer energi att leva livet med och må bra på.

Lite häftigt att tänka på att de gör samma jobb den där ”stämplaren” som knappt får fram ett hej och han jag träffade idag. Visst har vi ibland dagar som inte är de bästa men handen på hjärtat blir de bättre för att vi inte anstränger oss och hittar glädjen i det vi gör, de vi träffar och det vi kan bidra med.

Ja det var dagen passions proviserande inlägg…. och jag vet att chefen inte är bra, eller ledningen ,eller att det inte finns resurser. ………Men  vad kan du göra här och nu för att du själv ska må lite bättre hitta några timmar som du känner glädje och passion över som du kan inspirera andra och dig själv med. Hur lite behövs det ????och när kan du börja ??? 

Den enda vi kan förändra är oss själva och vi har så mycket inom oss och det finns så många myter och sanningar om hur det ska vara och vem som bestämmer, men vem bestämmer egentligen?

Kom gärna med kommentarer och jag säger inte att jag har rätt men kanske………….

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Passions provokation

 1. Vem som bestämmer? Naturligtvis bestämmer var och en över sitt liv! Vi är huvudperson i vår egen livshistoria.
  Att inte se sej själv som ett offer även om livet drabbar en hårt. Göra det som går och inte bara tänka på alla hinder.
  Mår man inte bra tror jag på att verkligen stanna upp och fundera-just på detta ”vad kan JAG göra?” Svaret finns ju inte alltid direkt, men får frågan ”gro ”brukar svaret komma så småningom. Ibland vet man av erfarenhet vad som gör en gladare.Naturligtvis är det olika för var och en. En del vet man dock genom forskning. Detta att ta sej ut i vårt ” urrum” ( naturen) vet man påverkar positivt. Bl.a genom att pulsen går ner. Så ofta är det små saker som behövs och är alldeles gratis. Eller hur? Vår bästa tid är nu-tycker jag! GLAD PÅSK!!!

  1. Tack du härliga Helena för din kommentar:))))
   Ja och tänk om vi mer ville vågade och att det var vanligt att vi pratade om vad vi egentligen vill och hur vi ska göra för att komma dit. Vilka spännande samtal vi skulle ha !
   Ha en super mysig Påsk !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s