Ditt professionella rykte som katalysator.

Jag har gjort ett antal olika tester nu senaste tiden för att dels lära mig vad som finns och hur de fungerar, och kanske mest för att se hur jag reagerar och hur det känns.

Känslan blir mer och mer viktig för mig och jag gör allt oftare mina val och handlingar direkt på hur det känns.

Vi får ibland frågan hur det vi gör skiljer sig från olika tester och här kommer några funderingar från mig.

När du tar reda på ditt professionella rykte jämför du inte dig med någon annan än dig själv. Det finns inget rätt eller fel, bra eller dåligt utan det du får fram är ett nuläge precis som ditt professionella rykte ser ut just nu. Du jämförs inte  med någon norm grupp utan får veta hur du betraktas av din professionella omgivning.  Här spelar alltså kön, ålder, utseende, utbildning, eller vilken befattning eller titel du har någon roll.

 Du är unik och vi har alla ett professionellt rykte.

I alla de här testerna en del riktigt bra och andra mindre bra är det finns det ingen som har fokuserat på att jag ska förstärka det jag är riktigt bra på och framförallt hur det ser ut när jag mår som bäst. Vad gör jag då i vilka sammanhang  och på vilket sätt. Istället är det meningen att jag ska dämpa mig i sammanhang där mina styrkor inte passar in.

Jag tror inte på det. Jag tror att när vi mår bra och har energi och det går lätt då är vi där vi ska vara och tänk om vi istället för att ”passa in” och dämpa oss skulle försöka vara där lite oftare. Men för att veta vad vi ska leta och förstärka så är det viktigt att ta reda på hur det ser ut just nu och sen ta nuläget som en studsmatta mot att leva livet med full kraft.

Vetskapen att jag själv kan styra mot att må bättre bli bättre och ha kul ger en otrolig katalysator och energi till förändring.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Ditt professionella rykte som katalysator.

  1. Min erfarenhet är att det blir fel om man inte följer sin egen känsla och intuition! Det enda som hindrar oss är väl osäkerhet. Som Du säjer vill vi passa in. Ibland har andra sagt hur de tyckt jag ska göra. Har jag då inte följt det jag tänkt från början har det blivit tokigt. Det som känns rätt för en själv är bra att följa.Så säjer jag som min mamma sa ” det finns inte ETT sätt som är rätt” / Helena

    1. Klok som en bok 🙂 Visst är det en stor skillnad om jag gör det för att det förväntas av mig eller om jag gör det för att jag vill och det känns rätt för mig .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s