Student och magkänsla hör ihop

I torsdags  firade jag  min yngsta dotters student. Jag gjorde mitt kanske viktigaste vägval när det gäller jobb sommaren efter jag tagit studenten. Jag läste fel linje som så många andra före mig har gjort så just det var inte så märkvärdigt, men hur jag handlade när jag skulle söka mitt första jobb har format mig till den jag är idag och lärt mig att i möjligaste mån lyssna till magkänslan.

 

Så här var det, jag ville bli dietist eller arbeta med mat och bak men gick 3-årig ekonomisk linje. Då jag tog studenten fanns det många jobb att söka där man satt i kontors landskap och tog fram olika listor med hjälp av datorn. Jag sökte ett sådant jobb fick komma på intervju.

 

Det var en härligt varm och solig sommardag och jag var uppklädd i en rosa klänning. Jag öppnar dörren till kontoret och samtidigt som jag ska försöka se vart man ska anmäla sig så ser jag alla som sitter framför sina datorer och knappar och jag tänker spontant

 

–          Ska jag jobba här då dör jag ! 

Jag vände om utan att prata med chefen stängde dörren och sökte ett jobb som kock i Härnösand. 

Idag satt jag och läste om Sanna Kallur i Dagens Industri och hon får frågan vad hon vill ge stavhoppstalangen Angelica Bengtsson för råd.

Sanna funderar en stund och sen säger hon: 

–          Jag hoppas att hon mer vågar lite på sin magkänsla än vad jag gjorde.

 

Så vad jag egentligen vill säga är att vi har fått en magkänsla för att vi ska använda oss av den. Den är stark och leder oss dit vi är som bäst och gör det vi mår bäst av, utan att sätta upp hinder och ursäkter. Den öppnar upp möjligheter eftersom vi då töjer lite på våt trygghets zon samtidigt som vi får en kraft att göra det vi känner starkast för.

 Jag ser att det är det som händer när vi arbetar med individer och tar reda på deras professionella rykten. Både magkänslan och kraften förstärks.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s