Fokus på det som funkar

Tänk vad häftigt om vi skulle lägga allt fokus på det som faktiskt funkar i våra liv och på våra arbetsplatser. Vilken massa energi det skulle bli och kanske… men jag säger bara kanske så skulle det som inte funkar förminskas, eller så skulle man få så mycket kraft och idéer av att lägga fokus på det som funkar så att lösningarna skulle komma av sig själva.

Att fokusera på det som fungerar och är bra är kul och det ger ett helt annat utgångsläge än vad du gör. Vi kan välja vart vi vill lägga fokus och även om vi inte får som vi vill eller det vi vill så har vi så mycket roligare under tiden och det är ju både kul och något som är bra och fungerar.

Nu brinner det snart i hjärnan så nu ska jag varken tjata eller krångla till det mer men………………………….när jag idag gick på Bikram yoga med skräckblandad förtjusning, så la jag fokus på det jag kan och det som fungerar.

 

Idag på min andra klass i Bikram Yoga så blev jag så tacksam för allt min kropp faktiskt kan och vill samarbeta med mig att göra. Så jag gick från klassen ut i sommarkvällen och var nöjd över att både kropp och knopp hade fått sig en duvning i att fokusera på det som fungerar.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

5 reaktioner till “Fokus på det som funkar

 1. Ja allt går ju så mycket lättare om vi har roligt!
  Vad gäller Bikram Yogan måste det vara något alldeles speciellt. Tänker bara på bin som kramas. Varför heter det så? Det där om att fokusera på det man kan och allt annat går ochså bättre! Det känner jag igen! Så brukar det funka. Kanske för att man slappnar av då!?

  1. Ja Helena 🙂 Visst är det så och det borde vara så naturligt. jag vet inte riktigt varför det heter Bikram yoga men jag tror han som kom på det hette Bikram ……Kanske. Men det är olika stretch övningar i 40 graders värme i 90 min så det är en rejäl härlig utmaning.
   Det är spännande att se vad som händer med både knopp och kropp när man gör något nytt

 2. Hej Karin, vad roligt att hitta dig här 🙂 Jag har alltid velat att testa Bikram yogan men undrar i vilket tillstånd jag skulle vara när jag gick därifrån….hmmm…tror jag ska börja med den mentala biten först. Tänkte också tala om att jag också har börjat att blogga http://www.vandraiskonhet.wordpress.com är den svenska bloggen och så denna engelska blogg som är länkat till denna kommentar. Det tar lite tid att lära sig alla de tekniska detaljerna med bloggandet, men tycker det är jättekul. Tycker att du har en jättefin blogg med härliga inlägg ! Kram C

 3. 40 graders värme!? Hur orkar man såå länge i den värmen!?Att det händer saker i kroppen förstår jag. ONT, ONT??? Men undrar vad som händer i knoppen! Får man bra och nya tankar, som gör att man utvecklas kanske!?

  1. Jo det är en utmaning att bara vara i rummet men det är också så att det händer något spännande när man blir tvungen att lyssna på kroppen vad den säger så det öppnar upp många nya spännande tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s