Reputation management online

 

Idag träffade vi Jeanette Fors André  för att ta första riktiga steget mot att skriva en ny bok om företagets rykte på nätet. När vi sitter och funderar och klurar på vilka infallsvinklar boken ska ha och vilka vi vill nå så blir det så enkelt och naturligt.

Företag är egentligen ingenting och internet är ingenting utan det är personerna, individerna som är företaget och som ligger bakom allt som sker på internet. Där finns kraften och där finns även den goda kraften som vi kanske inte alltid värderar som vi ska.

Vi har ofta fokus på att hantera kriser i både företag och på nätet och att skydda oss från det som kan skada vårt varumärke vare sig vi är enskilda individer eller företag. Visst är det viktigt och här har vi många idéer om hur vi kan göra det på nya effektiva sätt.

Men det jag tycker är mest spännande är att se vad som skulle hända om vi fokuserar på det som fungerar och hämtar kraften i individerna i företaget. Tänk om vi istället la fokus på att först ta reda på hur det professionella ryktet ser ut hos varje individ i ett företag och sedan förädla detta så att de blir ambassadörer för företaget på nätet. Här finns så många möjligheter som bara väntar på att få användas. Vi funderar vidare så vårt nästa steg blir en blogg med många spännande inlägg från Jeanette Fors André och Erik Fors André och Per Frykman och jag.

Jag återkommer mer när vi kör igång bloggen .

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s