Prestationsglädje!

 

Idag har jag förutom att jobba, gjort två av mina utmaningar som jag bestämt mig för att göra denna sommar. Dels var jag på min engelska kurs på folkuniversitetet, som jag verkligen kan rekommendera. Sen var jag på min andra den här veckan och totalt sjunde gång på Bikram Yogan.

Det händer otroligt mycket med mig i positiv bemärkelse på båda utmaningarna och jag är jätteglad att jag har möjlighet och framförallt att jag bestämde mig för att göra det.

Idag träffade jag en otroligt härlig tjej som det bara klick med redan när vi träffades första gången. Hon heter Ylva Gradin och är kommunikolog och driver företaget Ymake sense. Vi sitter på Vetekatten och fikar och surrar och jag berättar vad som är på gång och vad jag gör och vilka utmaningar som jag har bestämt mig att jag vill göra i sommar och då säger hon:

 

–         Men Karin det jag hör dig säga är att det ligger mycket prestation i det du gör.

Jag funderar en sekund och säger sedan att ja det hoppas jag att det gör för jag vill verkligen prestera och satsa fullt ut, för i hela mitt liv har jag velat men inte vågat. Dels för en uppfostran som i ren välvilja och kärlek sa att man inte skulle satsa fullt ut. Det kan göra ont om man misslyckas och man kan bli märkvärdig om man lyckas och sen kanske man förändras och då blir det farligt. Och dels för att jag inte vetat riktigt vad jag vill prova att göra och hur det känns att prestera något som bara är till för mig och inte behöver synas eller passa in hos andra.

Jag är fullt och fast övertygad om att alla vill prestera och att prestera inte är någonting farligt, utan är roligt när du själv får välja vad och hur du vill prestera.

Tänk vad mycket outnyttjad kapacitet det finns på våra arbetsplatser, när vi inte får prestera på vårt sätt eller inte vet vad vi ska prestera och kanske dessutom inte tycker att det vi arbetar med är roligt. Varför ska vi prestera då?

Så jag vill idag slå ett slag för att ta bort ”faran” i att prestera och att mer ta fram det vi vill prestera i för att då föds energi och kreativitet som smittar och då kommer våra arbetsplatser bli härliga ställen att vara på.

Min prestation i Yogan var idag att jag framförallt gick dit och lyssnade ännu mer på kroppen och klarade av alla övningar och till och med fattade hur de skulle göras riktigt. Nu är jag riktigt stolt och ser fram emot i morgon då jag kanske kan lägga till mer andning och komma ihåg att dra in magen.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Prestationsglädje!

  1. Oj vilka nya tankar jag fick nu då! Man har ju alltid tänkt att det är lite´ fult att ha ” prestationsångest” – och får man ångest av att prestera är det så klart illa! Att prestera för sin egen skull låter väldigt positivt. Att var stolt över sej själv ochså! Ja Du har kommit långt i Din utveckling Du Karin! Tänk att lyckas med den där svåra yogan så småningom-så Du blir någorlunga nöjd! Den är säkert jättenyttig på alla sätt! Nu kan Du ju vara nöjd att Du vågade börja! STOR KRAM från Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s