Trygghetsdiket

Japp då var gång nummer 10 avklarad på Bikramyogan. Idag kändes det tungt och det är kanske det är det här all förändring handlar om. Från början går det bra det är spännande och man får många hejar rop.

 Men efter 10 gånger då jag vill att det ska ha hänt mer och kroppen känn stel (fast jag logiskt vet att när jag släpper på spänningar så börjar andra muskler jobba och det är kanske först nu som det verkligen ger resultat.)  som jag behöver peppa mig själv ännu mer och nu vill jag även ha peppning av ledaren och kanske även andra runt mig.

Just nu när jag gör min satsning på Yogan så känner jag att det dyker upp paralleller till det mesta som jag gör som egen företagare eller som jag ser runt omkring mig.

När man är egenföretagare och framförallt när man startar sitt egna företag så har man ofta mycket energi och man kanske också får starta eget bidrag och tar lån och tar av alla sina eventuella sparpengar för att starta och driva företaget. Det finns också förståelse från omgivningen att man måste jobba mycket i början och att man får offra vissa saker……………. Men när två år har gått, och det går bra men spar kapitalet är slut och kanske energin börjar gå ner, håller ofta företagsidén  men nu  behöver den förädlas eller kanske växlas upp för att ta ett nytt steg och följa med förändringen ………. Då finns det inte många som stöttar varken ekonomiskt eller med  en förståelse  att nu kommer ett nytt viktigt steg. Nu skulle det behövas en injektion.

Om det fanns, så skulle det finnas många fler enmansföretag som skulle kunna anställa och öka sin omsättning och även nätverka med flera för att utveckla och förädla och våga vara nytänkande och kreativa.

Jag tror att det kan det vara en av anledningarna till att man inte orkar förändras eller vara uthållig och fortsätta med sitt företag. Tyrgghetsdiket  är för djupt och istället för att dra sig upp över kanten där det vänder så dras man tillbaka till det trygga och invanda och alla blir nöjda – Nu är allt som vanligt igen PHU!!

Fast, det biter inte på mig! Jag spottar i nävarna tror på både Du-ett varumärke och Birakyoga mer än någonsin.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Trygghetsdiket

  1. Karin! Jag tror att Du vet var Du ska hämta Din injektion. Du plockar hjortron med mamma, bakar tunnbröd och flyttar ochså. Att göra något annat ett tag är alltid bra. Gå ifrån korsordet och gå tillbaka och se lösningen Backa ett steg från tavlan och se den bättre.
    Eftersom Du gillar att göra något blir det här toppen! Att sedan komma till Stockholm och allt Du har på gång. Det blir bra det! Vi är många som tror på Dej! Det känner Du nog. Och framför allt tror Du på Dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s