Dramatisera mindre …

Jag har varit på en fyra timmars teater redovisning med Strindberg som tema idag så kanske det var det som fick mig att börja dramatisera……… för ………..

Ibland får jag verkligen jobba på att lägga fokus på rätt saker så att jag inte dramatiserar upp det som egentligen inte hänt eller kommer att hända. Alltså det jag absolut inte har något inflytande över……och TÄNK !!!… vad lätt det blir då och vilken energi jag helt plötsligt sparar.

Idag fick jag ett råd en fantastisk  vän som sa: …. men behöver du bry dig om och  och  ta ansvar över det? Det enda du behöver ta ansvar över är Karin.  Ja så klart,  och vad enkelt det blir när jag tänker till hur jag verkligen vill vara när jag är Karin.

Ibland tror jag att jag lägger fokus utanför mig själv av gammal vana …. för det är enklare och jag jag har något att skylla på när jag inte lever livet fullt ut på det sätt jag själv vill. Och det här är ofta ….i det lilla …. i tanken ..känslan … i hur jag vill bli uppfattad och vad jag vill ska hända.

Det vi fokuserar på växer och när jag lägger fokus på det jag kan påverka så växer också  mitt inflytande över hur jag vill forma mitt liv. Då blir jag medveten om vilka val stora och små jag kan göra som leder till ett nytt steg i den riktning jag vill ta. Att jag kan använda min kapacitet mer och mer och  fullt ut för det är där jag har min energi och kraft. Jag har ansvar över mitt liv och vill verkligen vara mitt allra bästa jag med allt vad det innebär så mycket som möjligt.

Visst är det härligt – Bara för att vi kan!……………. och vill och tänk vilken kanonvärld det blir när alla är sina bästa jag med full kapacitet – genom att lägga fokus på det vi KAN förändra och påverka nämligen oss SJÄLVA.

.

 

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

4 reaktioner till “Dramatisera mindre …

  1. Klok vän det där! Men Karin-visst vill vi väl vara vårt bästa jag. Problemet är när man inte vet vad som är det bästa. Man förändras ju. Ju äldre jag blir dess mindre vet jag…..

    1. Fast Helena Jag tror det är tvärt om. När vi blir äldre då är det lättare att vara i sitt bästa jag. Det är när vi inte behöver göra oss till och gör mer av det vi tycker är kul och det som ger oss energi. Du är verkligen ditt bästa jag sååå Bra :))

  2. Att fokusera och verkligen fokusera och ”sluta göra”, det som får oss ur fokus, tror jag många gånger är det svåraste, lika mycket som det är hur enkelt som helst…

    Full kapacitet avslutar du med, jag vet att jag har mer kapacitet än jag många gånger tror, alla har mer kapacitet än man ibland förleds att tro. Det viktiga är att hela tiden fokusera på den situation du befinner dig i, Bestämma sig för var du vill befinna dig och fokusera på vägen dit. Det andra precis som du säger, behöver vi inte lägga energi på, va’ enkelt…..

    Jag vill rekommendera en sommarläsning som visar på en enorm kapacitet hos en till synes liten människa, men i realiteten en stor människa, precis som alla vi andra också är. Boken ”Även tystnaden har ett slut” av Ingrid Betancourt, en politiker från Colombia, som i samband med en presidentkampanj 2002 blev tillfånga tagen av FARC-gerillan och hon hölls som gisslan i sex och halvt år! utan kontakt med omvärlden, en helt fascinerande berättelse, som åtminstone gjorde mig pärm biten och jag kunde inte lämna boken innan jag var igen… Här fick jag nya perspektiv, nya tankar och förståelse för vilken kraft varje människa har och hur viktigt det är att fokusera. Läs den om den inte är läst tidigare, det är verkligen en innehållsrik och spännande sommar läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s