Boktips och kapacitets funderingar.

Tänk att det mesta som vi behöver kommer till oss när vi bara öppnar upp och tar in. Jag fick ett boktips här på bloggen av Kenthy Holmgren förra veckan.

Jag vet hur jag är med böcker att när jag börjar läsa en bra bok försvinner mycket annat och jag måste bara läsa klart. Ofta läser jag därför böcker när jag vet att jag har tid att göra så, läsa den från pärm till pärm snabbt. Nu vet jag också att vi har  precis tid till det vi vill och att det är jag som väljer …….så jag köpte boken i måndags och nu är den utläst. Jag har känt mig som när jag var liten på sommarlovet …… bara ett kapitel till …och ett till sen ska jag släcka.

Boken heter ”Även tystnaden har ett slut” och är en skildring av författaren Ingrid Betancourts tid som gisslan i  den Columbianska djungeln.

Jag är fylld av tankar, känslor, funderingar och ödmjuk häpnad vad vi som människor har inom oss och vilken otrolig kraft vi har att överleva. Vi är alla helt unika och reagerar på det som händer och  på så många olika sätt ….. men vi reagerar inte på samma sätt hela tiden utan det varierar beroende på vad vi blir utsatta för. Vi är inte introverta eller extroverta eller på ett visst sätt utan vi har hela spektrat inom oss och  och förenklat beror  våra reaktioner  på sammanhang, press ,eget mående och andra faktorer som gör att vi reagerar. Visst spelar vår genetiska sammansättning och uppfostran roll men det var så spännande att se hur Ingrid Betacourt och hennes medfångar under dessa sex år förändrades och att de reagerade och var så olika utifrån olika sammanhang,  förutsättningar och hur de själva mådde.

När jag nu har läst denna intensiva bok så snurrar tankarna ännu mer …..

Jag ser så tydligt alla möjligheter och all den kapacitet vi aldrig använder oss av för att vi tror att vi är på ett visst sätt som inte går att förändra. Att det mesta görs på samma sätt ser likadant ut och det år efter år ……..Hmmmmmmmm………..

Tänk vad vi skulle kunna göra om vi kunde  börja förändra och ta bort alla myter om hur allt ska vara och hur vi ska göra och när vi ska göra  – för det stämmer inte …..och vi är så mycket mer och bättre.

Så hur vill jag leva mitt liv? och hur vill jag uppfattas? och vad ska jag göra för att det ska hända?

Tänk att vi är fria och möjligheterna dinglar framför och ändå känns det som vi går i ledband …..att någon annan bestämmer………………… men är det verkligen så?

Vad skulle hända om vi började rada upp allt som vi vill göra och allt som fungerar och är bra och sedan kombinerar det med att göra? Att ta ett litet steg som att jag läste boken även när jag inte trodde att jag hade tid gav mig kraft och en skjuts i rätt riktning att allt är möjligt!!!

 

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

2 reaktioner till “Boktips och kapacitets funderingar.

 1. Hej Karin!
  Härligt att se dina kommentarer, jag var säker på att du skulle få den inspirationen, kraften och de djupa existentiella tankar som du för fram på ditt vanliga varma, energivande och härliga sätt. Jag kan se din energi när du både läser boken och skriver dina kommentarer, det är fantastiskt, det är också härligt att du i slutordet använder min devis, som jag offentligt lanserade i en tidningsannons i samband med en ny tjänst 1996. Det är säkert många som använder samma sak, jag har den alltid ”med mig”, jag står för den, lever med den , vet att det jag bestämmer är möjligt att genomföra, ibland med omvägar ibland med genvägar och du skall bli varse vad jag menar i det vi har talat om.

  Allt är möjligt och för mig blev den än mer levande när jag hade läst ”Även tystnaden har ett slut”

  Jag gav häromdagen Per ett vist ord från en vis man, som i hög grad alltid har gällt, som gäller än idag och kommer med all säkerhet också att gälla i morgon. Den jag talar om är William Thackeray, engelsk novelisk som föddes i Calcutta 1811 och dog i London på julaftonen den 24 december 1863! Han sa bla detta:

  ”Det är svårt för en människa att bära en framgång…, men det är ännu svårare för hennes medmänniskor att bära den…”

  Ha en bra dag/Kenthy

  1. Ja tack för tipset Kenthy! Oj vad det öppnar upp och virvlar olika tankar och funderingar….och allra mest virvlar det att vi kan så mycket och har så mycket inom oss som kommer fram när vi har det svårt…. det har hänt en olycka eller någon kris. Tänk om vi kunde ta fram allt det här eller bara vila i att vi har det inom oss alltid ..ja då finns det inga gränser på vad som är möjligt Tack!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s