Nybörjar möjligheter

Igår var jag min första dag på sommarens  VILL- projekt Restaurang W på Vaxholm. Känslan att vara helt nybörjare fast ändå vilja kunna allt på en gång är frustrerande men så lärorikt. Jag försökte ta in allt ifrån att göra min första riktiga latte………stå i kassan med en massa knappar ……………….fixa lite käk och sen fick min baknerv lite daller så jag ringde till min kollega på Rutiga Duken Anita Åberg så hon fixade fram lite recept.

Sen inser jag gång på gång vad viktigt det är att ha duktiga ledare och Carina ( och jag vet inte ens efternamnet…har skrivit Carina chefen i mobilen) är en alldeles förträfflig ledare och chef så oj vad kul vi kommer att ha i sommar. 

Sen kan man undra om jag kommer att få mindre gjort när det gäller utvecklingen och arbetet  med Ditt professionella rykte…….Men jag tror inte det för jag får en sån energi av att vara bekväm i att vara obekväm och göra helt nya saker så igår och idag har jag jobbat som bara den 🙂

I går kväll hittade jag en text som jag skrivit för något halvår sedan så det här är en bild av hur jag ser på förändring. Hur ser du på förändring och vad gör du för att växa och förändras?

”Att gå på ny stigar och trampa upp dem själv utan support från det gamla o invanda är som att trycka sig genom hålet i en tratt. Alltså det smala hålet i slutet av tratten. Jag  kommer från det jag  känner igen känslor och reaktioner och ”vägen” är relativt bred i det yttre av tratten. Här kan jag göra mycket på slentrian och det
 går av sig självt men när det blir smalare behövs mer riktad kraft och jag behöver hela tiden vara kraftfull o stark i mitt nya jag för annars faller jag så lätt tillbaka i det breda.

Jag måste också fylla på energi själv för ingen puffar på eller göder mig för att jag ska ha uthålligheten å kraften som behövs för att att tränga igenom. Jag måste också ta mer o mer sats för hålet blir mindre å mindre inne i tratten …..

Men där framme när jag kommit igenom finns det jag drömmer om ….all glädje det äventyr som är väntar på just mig. Det lyser där framme å där finns hur mycket energi som helst så jag kan fylla på. Ny energi från härliga människor som tror på förändring glädje och på Livets fantastiska möjligheter. Där finns hela min dröm o jag ska nå den för när jag gjort det kan jag hjälpa andra att göra samma sak…. Tro på min intuition o mina drömmar … Att allt allt är möjligt bara jag har modet och tilliten till att tro det.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

4 reaktioner till “Nybörjar möjligheter

 1. Tack Karin för en fascinerande beskrivning ur livet och hur du kombinerar så många olika delar till en helhet. Jag får ofta höra att det är viktigt att dela upp och plocka ut delar för att kommunicera tydligare, men det blir så torrt och ofta känslolöst då tycker jag. Konsten är istället hur man skapar en begriplighet med hjälp av många delar och det har du lyckats med här. Som att få ta del av ett mycket stort livspussel där allt är möjligt 😀

  1. Tack för kommentaren Christer. Jag har aldrig passat in i att göra ett livspussel med lika stora bitar = balans.
   Kände mig rätt misslyckad och fuskade i dessa övningar på olika kurser ända till jag kom på att det kanske inte är mig det är fela på för vi är alla olika och mitt liv är böljande när jag mår som bäst. Det är så härligt att vi äntligen får vara individer med olika behov. När det är mångfald då tror jag det blir utveckling och resultat på många olika sätt 🙂

 2. Hej Karin!
  Tänk att livet kan få vara böljande….:)

  I fredags tog jag ”studenten” från Ungdomshälsan. Där har jag inspirerat ungdomar att gå sin egen väg.
  Tänk att nu får jag gå MIN väg!!

  Apropå ordspråk….”Man kan inte fånga en trapets innan man har släppt den första”.
  Nu släpper jag trapetsen och det kommer att visa sig var nästa finns….
  VILL träffa dig i sommar:)

  1. Wiiiiie !!
   Du gör det så bra Helena och visst är det såatt man måste släppa en trapets för att fånga nästa och det är just ”gungflyget” mellan som kanske är skrämmande …..men det kanske också är det somger kraften att ta rätt trapets och framförallt en ny trapets :)) Jag VILL också träffa dig i sommar och det fixar vi sen finns jag på telefon och mail och du kommer att hitta en alldeles briljant väg 🙂 DIN väg :))Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s