Korkat tänk när företag går på knäna!

Jag har något år önskat att ha en mentor som verkligen kan lära mig hur det fungerar i stora företag och organisationer och hur man tänker där. Nu har jag sedan några månader tillbaka en otroligt duktig mentor från näringslivet som nu försöker sätta mig in i hur det fungerar. Så spännande och så nyttigt och jag lär mig så mycket varje gång vi träffas, eller rättare sagt varje gång mellan vi träffas för det hon berättar sätter igång så mycket i mig.

Om jag nu skulle skulle lära mig hur det fungerar så tror jag att jag mer och mer inser vad lite som fungerar och hur fast allt är i gamla strukturer och mönster och vad rädda man är för att tänka nytt och förändring.

Visst förstår jag att det handlar mycket om aktieägarna och vinst ….men har inte de fattat att ju mer vi kan använda  medarbetarna och använda hela deras kapacitet, desto bättre går företaget. Det känns som vi krånglar till mycket här som egentligen är självklart och enkelt.

Ibland säger jag till min mentor Mia, att om det inte fungerar som ni gör nu varför fortsätter ni då på samma sätt och gör mer av det? Är inte det knäppt? eller ren av korkat?

Hon håller med men berättar vidare hur hårt allt sitter fast i strukturer och makt och framförallt gammalt tänk från industrisamhället.

Visst är det spännande och framförallt att vi idag när allt är möjligt och osäkrare än någonsin tror att om vi gör som vi alltid har gjort så ordnar det sig för då vet vi vad som händer……………

Det händer nästan ingenting förutom att möjligheterna och individernas kraft energi och passion går till spillo….och DÄR också vinsten för företagen.

Men jag vet att det finns ett annat sätt där resultatet blir att människor tar eget ansvar och gör medvetna val och bidrar till det företag där de jobbar för de har blivit bekräftade och de får bidra och plötsligt så händer det. Tänk vilken kraft och kapacitet vi har inom oss som ofta inte används.

Vad tror du?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s