Sitter kunskap förtroende och erfarenhet i högklackat? ..fortfarande :)

Oj vilken helg jag har haft 🙂

Jag kopplade ner mig helt nu i två dygn och har haft Strålande sol…. tankar och idéer som bara sprutat ur mig som jag har antecknat och samlat och format till föreläsningen PYSPUNKA!

 

Men.. vad det har kliat i fingrarna och i nyfikenhetsnerven att kolla på Fb berätta vad jag kommer fram till och även vara med vara med och kolla vad som händer och vad ni gör………

Så otroligt nyttigt  att upptäcka allt som händer med mig och framförallt har en mening hela tiden kommit upp……….. OJ !!! vad jag älskar mitt liv och vad jag har det bra som får arbeta med det jag brinner för……….

Jag ser även vilken otrolig tillgång sociala media är och hur mycket jag lär mig av att lyssna och se hur andra tänker.

Nu är jag tillbaka mer beslutsam än någonsin att hösten 2012 blir då det verkligen smäller till med Ditt professionella rykte! Vilket känns urspännande.

Här är några lösa tankar som kommit upp som jag naturligtvis kommer att utveckla vidare …

Jag har funderat på om erfarenhet och kunskap sitter i skor med klackar eftersom det verkar som att vi fortfarande tycker att det är viktigt med klädkoder…… vi blir bemötta på ett mer trovärdigt sätt om vi klär oss som ”någon” har bestämt……Såå spännande för om det inte är så varför är det då så viktigt med att som kvinna ha ”dräkt ” och högklackat när vi vill påverka? 🙂 Spännande tycker jag och något att verkligen utmana!

Tänkte också att något jag vill är att ta bort värderingen på olika jobb och att alla behövs mer än någonsin och det skulle vara kul att sätta in en person som i vanliga fall har en ledande position högt uppe i ett företag  mitt i en lunchrusning på restaurang W ( som dessutom sträcker sig från 11.00 -17.00) för att se hur den personen värderar olika arbeten efter det.

Jag har också insett mer än någonsin att det mesta handlar om närvaro och att när jag är närvarande gör jag ofta ett kanonjobb som genererar bra feedback som jag får energi av så jag kan göra ännu bättre jobb……………….. och när jag är närvarande så finns det ingen stress för då finns bara nu……OCH när jag är närvarande är jag nära mig själv och kan lyssna på min intuition som ofta har rätt….

Sen skulle vi må mycket bättre om vi slutade försöka…… för det ger bara skuld och dåligt samvete för att det inte fungerar. När du försöker gör du ingenting för du försöker…………

Ja några tankar och funderingar blir det och här kan vi alla vara med och förändra för jag vill bidra till förändring av det som idag inte fungerar —————Vill du?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

4 reaktioner till “Sitter kunskap förtroende och erfarenhet i högklackat? ..fortfarande :)

 1. Hej Karin, välkommen tillbaka till verkligheten:)

  En intressant fråga? Jag måste svara att, JA det gör det! samtidigt som jag vill svara NEJ, det gör det inte!

  Ja, för att :
  – Vi vill gärna tro det..
  – Vi förväntar oss av oss själva att det gör det! Att vi behöver olika klädsel olika koder? Jurist, rörmokare, konduktör, pilot, visst klär
  vi oss olika!
  – Av gammal hävd! och av rädsla att bryta mönster
  – Vi kanske vill ha en viss klädser för att känna oss säkra

  Jag började min karriär inom bankväsendet på 70-talet och här var det en strikt klädkod, som numera har luckrats upp, vilket är bra. 1978 hade jag slagit en spik i foten (av alla tilltag), och fick lov att ha träskor på mig på jobbet, en svullen fot. En äldre dam såg detta ”tilltag” och kommenterade ungefär ”Jasså kan även banktjänstemän ha träskor…” i en något som kan sägas vara ”starkt undrande och en viss nedlåtande ton” (det är min tolkning..)

  Nej, för att:

  Kunskap, ambition och kraft sitter inte i kläderna, Varför har vi då högklackat? Kanske tror vi att det förväntas det? Gör det det? Förväntar jag mig en kvinnai högklackat i ledande ställning? Frågan är hur skulle jag uppfatta situationen om hon kom i mys dräkt istället? En utmanande fundering tycker jag, det är samma människa, men i en annan kostymering. Människan i kostymeringen har exakt samma erfarenhet och kunskap? Tappar hon respekt? Hur hårt sitter våra värderingar och förväntningar? Hur viktigt är det? Kan vi bryta detta? Vill vi det?

  Ja svaret kan göras hur långt som helst och hur tillkrånglat som helst.

  Min konklusion är att vi är samma människa med samma innehåll, samma erfarenhet, samma kunskap, samma professionella rykte! Men med olika kläder, kan uppfattas så olika, trots allt!

  Vad kan vi göra åt det? Vad vill vi göra åt det!

  1. Tack Kenthy!
   Jag älskar verkligheten och speciellt att den förändras och att vi egentligen inte vet ett dugg om vad som ska hända.
   Som vanligt så härliga kommentarer och jag vet att det inte finns ett enda svar på den här frågan…men jag vet också att jag vill att vi ska tycka till och OM vi ska klä oss på ett visst sätt är det för att vi själva vill och känner oss bekväma och allra bäst i det tycker jag. Ibland när man ser hela företag väller ut på lunch och alla ser likadana ut så funderar jag om det skulle komma ut fler idéer och kreativiteten skull öka och det skulle gå lättare att följa med i förändringar om alla inte såg likadana ut………… sen VILL jag verkligen vara med och påverka och förändra det som inte funkar så bra och då säger alla att jag först måste spela spelet som inte fungerar först för att sedan komma in och påverka………Hmmmm Jag VILL göra på ett annat sätt och jag tror eller VET att det funkar.
   Kul att ses i morgon och filura vidare
   Nu fortsätter jag njuta av en härlig måndag :)) Wiie!

 2. Vad Kul att läsa om klädkoder och förtroende! Jag tror det är individuellt och beroende på Vilka människor som man tycker är intressanta och blir inspirerad av. Men framförallt Vem man själv är och vad man Vill sända ut för signaler och vill umgås med. Jag har arbetat med allt från bilskrot till modekläder på öfvre Östermalm så jag vet vilken betydelse kläderna har och den Egna Energin som vi sänder ut. Det finns människor som bär ”fina” kläder men är tomma inuti och då spelar det inte någon roll vad de säger och tvärtom. Vi träffade Peter Siepen i helgen och fascinerades av hur väl han klär sig med en helt egen stil och den utgår från honom själv och jag vet att vissa tycker han har för mycket. Men det är det som jag tycker är modigt och visar på kreativitet och integritet. Det var likdadant första gången jag såg dina kläder och bara blev glad att se hur du vågade Karin. Idag uppskattar jag de som vågar vara sig själva oavsett kläder de bär och söker istället se bakom den yttre fasaden. Vissa vill ha märkeskläder, eleganta, diskreta, extrema osv. men allt är bara ett skal, uniform eller personliga uttrycksmedel. Ofta för att skapa en trygghet, spänning eller betydelsefullhet hos bäraren. Och eftersom jag arbetar med kreativitet så är det extra intressant och något jag brukar reflektera över och därför så kan jag tolka klädkoder på ett annat sätt och uppskatta de som bryter mot mönstren… Du påverkar redan och Jag VET det fungerar BÄST att göra på sitt EGET sätt. Det tar bara lite längre tid ibland, men så mycket ”kuligare” 😀

  1. Tack för din kommentar Christer! Det är just det här jag vill att vi ska börja och tänka själva och även ifrågasätta det som någon ”annan” har bestämt och det kanske inte stämmer just nu eller så gör det det:) Tack för din support och jag tycker vi bestämmer att det är en myt att det tar längre tid……… för vi har inte tid att vänta så länge till för att ta fram kreativiteten och tänka nytt behövs NU!! Så spännande och bra det kommer att bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s