Tidsoptimist – Javisst!

IMG_3107 I morse var jag där igen……Jag vann!! Med minsta marginal och vilken känsla och vad roligt jag hade under tiden.

Alltså jag skulle till Malmö i dag och hade räknat baklänges hur länge jag kunde ligga i sängen för att hinna med flygbussen till Bromma i bästa fall 06.20 ..i sämsta fall 06.40 för att hinna med flyget 07.30.

Sagt och gjort så låg jag liite för länge men hann med nöd och näppe med tunnelbanan så att jag med lite tur skulle hinna med första bussen……..Yes! slappnade av på tunnelbanan och hörde bara att de sa Stadion nästa ….skit jag har åkt åt fel håll ……..skulle mot centralen och väl ute på perrongen så klibbar hjärnan ihop när jag ska lista ut vilket håll jag ska åka för att komma från Stadion till centralen……….


Äsch.. tänker jag och frågar en kille vilket håll jag ska åka för att komma till centralen……..Han tittar lite frågande och pekar på den stora skylten jag står under och säger:

 • Du är på centralen nu…..?!
 • Ops! säger jag tackar och håller på att fnissa ihjäl mig åt mig själv ………….. tar nu sikte på att hinna med 0620 bussen …..så upp till flygbussarna …jag ser att jag missat den med 4 min……………

Lite svettig så tänker jag skönt då kan jag vila mig en stund och ta 06.40 bussen  …….      så det är lugnt!

Jag filurar en stund och tar upp min incheckning till flyget på telefonen och ser …..terminal fyra …hmmm undrar var den ligger någonstans på Bromma.

I samma stund jag tänker det inser jag att jag inte ska till Bromma utan till Arlanda. …..Japp full fart och mer fniss för det går bara att fnissa åt. bild[1]

Det är 6 min kvar till Arlanda express går ….jag hinner med och sedan kan jag gå rakt genom säkerhetskontrollen och när jag kommer till Gaten så är det ombordstigning.

Yes!!  Det gick bra och jag hade tur och jag hade kul.

Nu menar jag inte att jag på något vis är stolt att jag satte mig i den här situationen….men jag är stolt över hur jag väljer att hantera den för jag hade hur mycket energi som helst hela dagen.

Jag hade inte fått mer tid om jag bannat mig själv skyllt på andra och varit sur ….tror JAG alltså.

Jag är tidsoptimist och jag ser det som en styrka och med det menar jag att jag är optimist för att alla har lika mycket tid och det är vad man göra av tiden som räknas. Det är inte hur man har det utan hur man tar det.

bild[4]Idag på Gasellgalan som jag hade förmån att vara inbjuden till fick jag två härliga svar från framgångsrika företagare som tangerar på samma ämne.

Petter Stordalen fick frågan  ”Var ska det sluta?” när han berättade om alla nya satsningar

Vad då var ska det sluta det har just börjat!

De som vann supergasell priset ( har inte namnet just nu) fick frågan Vilka problem är det ni löser för era kunder? 

Vi löser inte problem. Vi skapar möjligheter.

Så jag fortsätter att vara tidsoptimist så länge det inte skadar någon annan och så länge jag själv kan skratta och få energi för att känna

Yes! Jag vann! Inget svinn på tiden här inte! 

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

8 reaktioner till “Tidsoptimist – Javisst!

 1. Det var roligt!! Jag gillar och väljer också den inställningen. Jag kanske inte fnissar,, blir mer sjukt fokuserad och ser det som ett riktigt viktigt uppdrag att besegra tiden i en sådan situation. Brukar kalla mig tidsoptimist när jag klämmer in ALLT jag vill göra på åt helskotta för lite tid. Kul du kom dit du skulle och i tid! 🙂 Vi borde ses någon dag Karin.
  Kram Inger

  1. Härligt Inger och Tack för kommentaren. Ja jag vill gärna träffa dig för jag har hört så mycket gott om dig:) Hör av dig så bokar vi in ett möte mellan mötena för oss tidsoptimister:)

 2. Hej Karin!

  Du bloggar också!! Jag har hittills bara läst dina härliga statusar 🙂 klickade precis in och läste om din galna flygmorgon! Skönt att du hann, låter nästan helt otroligt att du hann ta dig hela den sträcka men, vill man går det!

  I Fredags läste jag om dig i sjuan! En bra artikel och härlig bild 🙂 kul! Vad modigt av dig att bara göra något helt nytt. Lycka till med allt!

  Kram
  Lina

  1. Hej Lina!
   Om du visste vad din kommentar gör mig glad och ger mig energi!
   Ja jag bloggar och älskar det jag gör och är stolt över Tidningen 7. Men som du kanske själv känner så får man inte så mycket heja på från där man kommer ifrån så ditt Heja på!! Tar jag till mitt hjärta och vårdar ömt ❤ Tusen Tack!!! Kram Karin

 3. Härliga Karin!
  TACK för att du bjuder på din morgon:))
  Kallar mig själv tidsoptimist, vill oftast göra mycket.
  Ibland kan det bli så som du så träffande beskriver, men hellre det än ett stillastående liv!

  Du ska vara den du är och sprida massor av glädje och energi:)

  Kram
  Helena

 4. Hej Karin sitter här med Pappa och läser om din normala rese morgon det lät toppen tyckte vi många skratt här också.
  Då känns det lugnare här hemma med bilen till jobbet.Ha det bra där nere.
  Pappa hälsar

  1. Tack för kommentar och tack för att du tar hand om pappa så mamma kan vara här i Stockholm. Kan tro att pappa undrar vad jag håller på med men jag är glad att du visade honom bloggen Tack och Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s