Jämförelsens tid

bildHär kommer en kort privat betraktelse som slog mig så klart när jag var ute och gick i morse. Jag tänker på julen som närmar sig ….. alla känslor den väcker och rör upp. Vare sig det är positivt och härligt eller jobbigt och ohärligt så väcker julen så mycket och jag känner att det är lätt att lägga på mig andras värderingar eller känslor som jag inte har… vill ha eller…… redan har.

För att inte krångla till det mer så tänkte jag så här ….förr sa man att Pingst var hänryckningens tid och jag tycker julen kan symboliseras vid jämförelsens tid.

Vi jämför med hur det har varit…. hur vi vill att det ska vara… hur andra har det… och sedan som grädde på moset värderar vi allt vi gör så starkt om det är bra dåligt härligt avskyvärt och fokus går så långt utanför oss själva så jag tror vi tappar vår egen uppfattning för det som ÄR och hur stort det ÄR.

Jag dras också med i allt detta men försöker nu skala av och ta till mig det JAG vill och förhålla mig till det andra. Då blir julen precis vad den ÄR och den behöver inte värderas utan bara levas i närvaro och glädje för att vi kan bestämma det vi vill fokusera på.

Själv ligger mitt fokus på ljus ….lussekatter …underbar julmusik och skumtomtar …….

Då är det inte så tokigt ändå!

Kram på er!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Jämförelsens tid

  1. Julen är bra om vi gör det vi vill och kan. Och om vi älskar oss själva och är lite omtänksamma ochså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s