Vafför då då ??

bild[1]

I måndags återkopplade jag ett professionellt rykte till en kille som vill bli bäst i världen på det han gör. Han är 22 år och höga ambitioner. När han fick reda på att många i hans professionella omgivning också såg det och trodde på honom och dessutom gav konkreta råd vad han kunde förstärka och sluta med för att bli bäst i världen så…… blev det tyst i telefonen. Efter en stund så sa han:

  • Grymt, Tänk att det syns och oj vilken kraft jag får av det här.

Jag läste ett Fb inlägg från en vän som skrev så här:

”Vad härligt med Pia Sundhages pris som årets ledare. Inte bara hennes sång utan också hennes kommentar: -jag har letat det som har fungerat och förstärkt det, i stället för att rätta till misstag. Känns som om svenska skolan har ngt att lära!? Åtminstone ministern. Ligger i linje med tankarna i ”Ditt professionella rykte” eller…”

Visst är det så. Det ligger helt i linje med det vi vill förmedla med ”Ditt professionella rykte!”

Nu är det 2013 och nu är det tid att vi släpper sargen och går ifrån industrisamhället och dess makt och börjar inse vilken kraft och potential vi har inom oss.

Och….. Det är inte jobbigt eller hemskt eller farligt att göra det vi är bra på och tycker är kul ……men vi vet nästan inte vad det är för vi har inte blivit lärda att ta reda på det. Ännu sämre är vi att beskriva vårs styrkor som andra ser dem. bild

Och varför skulle det vara viktigt att ta reda på hur vi uppfattas?

Jo när vi själva funderar på våra styrkor och vad vi skulle vilja förstärka och förändra för att jobba bättre må bättre och på samma gång bli effektivare för det ger energi istället för tar…………..Då har vi under våra 5 år sett att det är en otrolig tillgång att få det bekräftat av vår professionella omgivning. Då tar vi tag och GÖR förändringar som gynnar oss själva och även vår omgivning.

Jag och Per Frykman vill sprida prata och bidra till att vi 2013 blir fler som älskar att jobba och även leda sig själv för just i det finns tryggheten.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s