Hållbarhet!

bild

Jag har så många tankar som snurrar i skallen av allt jag lär mig alla fantastiska personer jag möter och hur allt fungerar. Att jag har möjlighet att få leva just nu i en otroligt spännande tid då allt som varit sanning och fast i betong kanske inte kastas upp i luften …..men ruckas på en aning ……är grymt!

Förra veckan hade vi förmånen att föreläsa för ett gäng entusiastiska primärvårds chefer i Skåne. Vi försökte inspirera och kullkasta så många valda  sanningar  och myter som vi kunde för att få dem att tänka nytt och kanske göra något på ett lite annorlunda sätt.

Det som är så häftigt när vi arbetar med Ditt professionella rykte är att ALLA har det och nästan ingen vet konkret hur det ser ut ….och att vi bygger på STYRKOR. Jag tror att hållbarheten idag börjar med att ta reda på vad som fungerar bra och sedan förstärka det. Det tar mindre energi att göra det man är bra på och tycker är kul och dessutom ger det MER ENERGI och vi blir EFFEKTIVARE med mindre ENERGI! Snacka om hållbarhet och energi sparande.

Det är tydligt att det inte riktigt fungerar så på våra arbetsplatser…men jag är överlycklig att vi fick primärvårdsceferna att tänka till på medarbetarenkäterna som nu skulle sammanställas och behandlas.

Kanske skulle de göra på ett nytt sätt i år ….. Fokusera på de staplar som faktiskt fungerade och var bra och sedan förstärka dem……….Så hade de aldrig gjort men och det kändes bra och spännande att försöka……. Så allt går att förändra bara vi tar ett steg i taget och andas emellan.

Enkelt helt enkelt – men inte lätt!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s