Skräddarsydda lösningar till unika individer skapar eget ansvar som ger framgång

bildTänk hur det har blivit. Vi sitter allt mer på våra arbeten och så kompenserar vi sittandet i bästa fall med att hysteriskt röra oss på kvällarna och helgerna. Jag älskar att träna och röra mig och vet som alla andra att det är det viktigaste och bästa vi kan göra nu när stolen är en av våra värsta fiender. Men det finns också mycket att göra och mycket som har utvecklats på våra arbetsplatser. Vi har gått från hårt, tungt kroppsarbete till en tid där vi skulle trolla bort all rörelse för att vi inte skulle slita ut oss.

Idag har vi i ett gyllene läge där det mycket handlar om eget ansvar. Själv blev jag smärtsamt påmind om hur styrda vi tror att vi är och gärna väntar på order när jag tog ett spinningpass. Jag önskade att ledaren ska be oss att stretcha nacken lite extra eftersom jag kände att jag var stel i den, istället för att själv ta initiativ och töja lite under passets gång.

Kanske blir det något av det viktigaste på våra kontor i framtiden. Att varje individ kan ta ansvaret och utifrån sin unika situation skräddarsy sin kontorsinredning utifrån ergonomi och behov. Unika lösningar kommer att bli en bidragande faktor för att få personalen att ta mer eget ansvar, må bättre och prestera bättre. Flexibla lösningar som bidrar till möjligheter att variera och ändra ställning innan man blir trött blir receptet så att vi ger kroppen och även knoppen support till att må bättre.

Hur ser kontorsinredningen ut i vår konferens och mötesrum där många faktiskt tillbringar många av sina timmar? Något annat som växer och blir mer och mer spännande är att vi kan sitta lite överallt och ”härarbeta”, allt ifrån caféer till flygplatser. Tänk det café som gör en ergonomisk inredning för att ännu mer locka till sig kunder som gör det bästa jobbet i kreativ miljö. Ergonomi och kontorsinredning är viktigt och kopplar vi de till medvetna val och eget ansvar kommer det bli en viktig konkurrensfaktor i framtiden

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s