Kommunikation!

bild[1]Jag var och lyssnade på en föreläsning om kommunikation med Lasse Gustavsson och Tomas Pettersson igår. Den var hur bra som helst och det var dessutom en härlig blandning av två olika personligheter som framförde sitt gemensamma budskap på helt olika sätt vilket var otroligt berikande och inspirerande.

Jag tänker idag på Lasse Gustavssons berättelse hur han  utan att se eller kunna tala, kunde känna in om de som vårdade honom efter hans brännskada älskade det de gjorde. Han beskrev det som en dans av känslor där passion ambition och viljan att göra ett bra arbete var ingredienserna som dessutom fick honom att tillfriskna fortare.

Jag läste för några månader sedan att det finns forskning att om man känner sig glad och mår bra så sprider det sig i ett rum utan att man ens behöver visa det.

Nu i  veckan så har vi fått ett enormt gehör, finfina och spännande uppdrag både för företag och enskilda individer som förstår just vikten att konkret ta reda på sitt professionella rykte! När vi vet hur andra uppfattar oss och när vi dessutom fokuserar på styrkorna och förstärker dem, ja då är vi ofta i de situationer som Lasse Gustavsson berättade om igår. Det lyser om oss, det är kul, vi är kreativa och vågar göra vårt bästa även om det blir fel ibland. Det är då vi får Livskvalitet= Effektivitet! Här ligger vinsten för alla. Vi får tre vinnare Du Kunden och Företaget. Så hur blir det bättre än så?

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s