Vad är vi tränade på att se?!

5F3A2929Igår skrev jag en fundering på Face Book om att välja. Det jag ville belysa var att vi egentligen inte vet någonting om det som ska komma i framtiden och jag kan lägga fokus på allt osäkert eller hemskt som ska hända ….eller så fokuserar jag på allt spännande och alla möjligheter och drömmar som kan ska slå in. Det är samma värld därute men jag kan välja det jag vill se.

Så här skrev jag igår:

 ”I samma sekund precis här och nu kan jag välja tanken som känns som att få ett knytnävslag i magen och nästan tappa andan för att jag inte vet vad som ska hända i framtiden!! Eller så väljer jag i samma sekund precis här och nu tanken som fyller mig ned glädje spänning kraft och energi för att jag inte vet vad spännande härligt som väntar på mig i framtiden! Alla möjligheter och fantastiska möten och sammanträffanden som jag idag inte ser men som finns där

Och ingenting har förändrats utanför mig men oj vad mycket som händer i mig

Livets mysterier vi kan välja!!”

Det står nästan dubbelt så mycket om det som är bra som jag kan förvänta mig …..och ändå var det flera som undrade vad som hänt……………om jag har det tufft för att jag har fått ett knytnävsslag i magen…………… ?

För mig blir det ännu tydligare vad vi matar oss själva med, och vilken makt ord har och vad bra  tränade vi är att se allt som kommer att gå fel eller är dåligt……………..

Men det går att träna om 🙂  Jag tränar varje sekund på att byta ut mina tankar som leder till knytnävsslag i magen till de som istället  tar mig mot mina drömmar!

Det är just här vi väljer vilken verklighet vi vill se och leva i………………

För världen är inte som den är den är som vi tänker att den är!

”As we grow inwardly quiet we realize that we do not move through life, it is life that moves through us. We remain still and it keeps coming to us in all its varied tastes and colors. A spectacular performance like no other, a magic show to be appreciated and enjoyed, but not believed. On its own it comes, it dances, it disappears. Yet who we really are always remains settled, silent and at ease.” Nithya Shanti

 

 

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s