Vältränad

5F3A1299Vältränad är ett ord som jag har satt upp som en viktig och värdefull del av mitt liv som jag varje dag kollar av att jag sätter tid och fokus på.

Speciellt nu när det är nytt år och alla ska ta tag i sina liv och gå ner i vikt och bli vältränade och smala och ………..så rannsakar jag mig själv vad vältränad betyder för mig.

När jag var liten ville jag bli elitidrottskvinna och det spelade egentligen ingen roll i vilken sport för jag älskade att träna. Jag skapade träningsläger i smyg och lekte att det var så. Så jag älskar att träna och har alltid på något sätt gjort det för att då får jag en energibuffert och då mår jag bra. Om jag varit vältränad kan säkert diskuteras men vänder man på ordet så har jag tränat väl när jag fått en chans och även anpassat den till hur mitt liv ser ut och prioriterat att få till det ofta på ett väl fungerande sätt för mig.

Nu när jag är lite äldre och har ändrat mitt sätt att arbeta så märker jag att jag behöver mer träning än när jag jobbade med kroppen. Helt självklart egentligen för jag har varit fysiskt igång säkert 6-8 timmar om dagen i mina arbeten inom restaurang och livsstilsutmanare och jag fungerar bäst när jag är i rörelse både fysiskt och mentalt. Kanske är det för att kroppen är van det eller så är jag designad så. Egentligen spelar det inte så stor roll vilket det är, utan det som spelar roll är att jag lyssnar in på de signaler kroppen ger mig testar det ena och det andra och väljer det jag mår bra av.

En annan sak jag också märker är att jag älskar att bestämma själv när jag ska träna och vill inte ha fasta tider utan varje dag lägger jag in det som känns bra och då mår jag som bäst.

Jag tänker också på de gånger jag mått som bäst i min träning och det är när jag tränade till maraton för nu 5 år sedan. Då kom leken in och jag var nyfiken och mäkta imponerad hur jag med en långsiktig planering sprängde gränser som jag aldrig trodde jag skulle klara och att både det mentala och fysiska expanderade på ett härligt sätt.

I år vill jag springa maraton i november ….Tänkte först NY maraton men insåg att det kanske inte är möjligt att komma med …men för mig är det inte loppet som är viktigt utan att jag vill lyssna in kroppen ge den det den behöver för att tänja på gränser expandera och ta mig på nya äventyr ….så jag kan egentligen mäta upp den sträckan och springa den för mig själv och njuta av att må bra att jag har energi och att jag gör det jag älskar nästan mest av allt …   Att träna ……Är i rörelse tar hand om min kropp lyssnar in och gör den till ett ännu bättre ställe att bo i under tiden jag får ta del av den gåvan som kallas LIVET! Det är VÄL tränad för MIG 🙂

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s