Glädje som ett förhållningssätt!

5F3A4253I fredags skulle jag gå till Planet Fitness för att träffa Magdalena Bibik för en Pod Cast inspelning. Jag skulle få prata om mitt favoritämne Glädje! För mig är inte Glädje ett tillstånd utan ett förhållningssätt som styr hela mitt liv. Jag märker mer och mer hur jag aktivt kan välja Glädje………………Hur jag i alla situationer nu också nästan omedvetet tar fokus och marinerar mig i det som ger mig glädje i alla situationer.

Jag är inta glad bara på tisdagar eller när det går bra för mig utan jag letar som en detektiv glädje i alla situationer och fortsätter detektivletandet genom att se vad som händer med mig och hur det först och främst påverkar mg men också de jag möter.

5F3A4255Igår i Stockholm var det kallt och jag hade lagt in på Google maps var Planet Fitness låg men när jag skulle titta efter den riktiga adressen så ”dog” min telefon. Snabbt som ögat så ställde jag om till att göra som vi gjorde förut innan vi alla hade telefoner. Jag frågade om vägen. Hittade två parkeringsvakter som jag berömde och pratade lite med och frågade om de visste …………..De visade mig att jag var på rätt väg fortsatte och träffade en tjej med en hund som bara förstod Fitness Planet för hon pratade engelska men DET visste hon så hon pekade och vi kunde byta några ord på engelska ..och så var jag framme glad med några fler möten härliga leenden och inte en tanke på att vara irriterad för att telefonen inte tålde kyla.

5F3A4256Igår när jag skulle ta flygbussen till Bromma så går jag uppför rulltrappan och möter blicken på en herre som sitter på fiket. Vi tittar på varandra och istället för att titta bort så ger jag honom ett leende och ett Härligt hej och jag får detsamma tillbaka. Väl inne på bussen märker jag att jag är den enda passageraren. Jag blir så glad och tänker inte bara utan säger till busschauffören att det han gjort bra …… Tänk att du har fixat en egen buss till mig säger jag skrattande och tar honom i hand. Han kan inte svenska så bra men skrattar tillbaka och säger njut av resan jag ringer och beställer planet till dig också.

Allt det här är vardags situationer som jag ofta möter och jag här väljer jag att agera utifrån glädje.

Vem är då vinnaren? Jo den största vinnaren är JAG för jag har kul och jag får så många möten som jag bär med mig och det fyller mig med energi……….förhoppningsvis så sprider sig den energin vidare och de jag möter kanske också får en stund ett leende som de kan ge vidare i sin tur………

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s