En HJÄRTE fundering!

5F3A4253Jag var idag och lyssnade på Nisse Simonssons nya föreläsning som handlar om kosten maten och sömnen och hur vi kan göra för att må bättre och förebygga och kanske t.om bota våra välfärdssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt och kärlsjukdomar. Ett mycket intressant föredrag och Nisse var superkunnig, rolig och underhållande. Jag lärde mig mycket fick mycket bekräftat och så han levererade över min förväntan.  Det som slog mig efter att han pratat om kosten och dess betydelse och varför vi bör äta som vi gjorde förut eller som naturfolken gör där inga välfärdssjukdomar finns i nästan två timmar var att det borde ju också vara viktigt att se hur de rör sig och använder sig av kroppen.  Så den sista halvtimmen kom vi till motion och rörelse och här fick vi veta hur mycket som vi genom att röra oss 30 min/ dag kan förebygga och göra bättre. Men då tänker jag att inte rör de sig 30 min/ dag. Vad skulle hända om vi skulle röra oss som de gör?

5F3A4256De rör sig och vi är byggda för att röra oss i säkert 8 timmar per dag så vad är det som gör att det inte tas upp som lika viktigt som att sluta äta kolhydrater. Motionen har ju dessutom effekter på humöret stresstålighet och den senaste forskningen säger att det  skapas fler hjärnceller när vi motionerar och rör på oss.

Risken med att prata kost och ”dieter” tror jag är att fokus då bara läggs på att gå ner i vikt och med det så är vi automatiskt sundare. Men genom att utesluta kolhydrater så får jag inte bättre kondition starkare muskler och jag får inte heller en buffert av energi som jag kan använda för att lyfta blicken och göra egna val så att jag verkligen mår så bra som jag vill må.  Spännande och oj vad mycket som kan bli bättre med små justeringar.

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s