Tag plats, Dörrarna stängs!

5F3A4342”Karin du är för dålig på att ta plats! Du behöver bli bättre på det!”

Jag fick den kommentaren idag och det är rätt och det är  en sak jag har funderat på i hela mitt liv och som nu blir mer och mer aktuell.

Det är de som tar plats som ”lyckas!” De som tar för sig och skriker högst och mest!

Är det verkligen så undrar jag. När jag tar PLATS så blir jag i en form som kväver mig och jag känner verkligen att dörrarna stängs.

Jag vill  nå ut med mitt budskap som är enkelt och naturligt och effektivt och som vi egentligen inte behöver lära oss, men behöver bli påminda om. För att jag ska komma ut med det så känner jag ibland att jag behöver TA PLATS och kliva fram och följa en mall hur man når ut…….för annars vågar ingen riktigt lyssna eller stanna upp för det blir lite farligt och osäkert……………….

Fast då säger jag som transan i ”Livet är en schlager”

”Då är ju jag inte jag”.

KarinOch det är ju det jag vill nå ut med att vi ALLA har så mycket inom oss och att vi har svar. När vi lyssnar så vet vi vad vi drömmer om och hur vi kan må bra och leva det liv vi själva vill leva ………………och VI har det såååå BRA …..men bruset och alla som VET hur vi ska göra eller inte göra tar över så istället för att välja att vara modiga … lyssna inåt och ta de steg vi själva vill ta, så blir det mer och mer enkelspårigt och ansvaret läggs utanför oss själva för då har vi i alla fall inte misslyckats. Vi har gjort som vi ska som någon före oss gjort och som vi blir tillsagda.

Jag VILL ta plats men på mitt sätt och jag VILL vara Karin fullt ut och leva det liv som är bra för mig just nu och det är JUST DET som är att ta plats för mig. Leva som jag lär i alla situationer för det är då jag är LEVANDE och FRI! Och då tar jag Plats! MIN plats dit alla som VILL kommer och DÅ tror jag dörrarna öppnas istället för stängs!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

En reaktion till “Tag plats, Dörrarna stängs!

  1. Karin -jag tycker att man kan ta plats på så olika sätt! Ditt sätt tilltalar mej. Att ta plats genom att märkas på ett behagligt sätt, och där alla får vara med.
    Att lyssna och vara närvarande är för mej ett sätt att ta plats. Att bli viktig. Det är Du bra på!Lågmälda människor kan ta plats genom att bara säja det viktigaste. Kanske lyssnar andra bättre då.
    Att hitta sitt eget sätt-hur man själv VILL vara är så betydelsefullt. Det finns inte ETT sätt som är rätt känner jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s