Hållbarhet och sopsortering

bild[1]Det pratas mycket om hållbarhet och det är ett tema som är jätteviktigt. Men ofta när vi pratar hållbarhet så tänker vi genast utanför oss själva. Vi tänker miljö, regnskogar växthuseffekt och så tappar vi också där det första steget. Det första viktiga och enkla steget att börja med sig själv med en liten förändring. Jag blir lite tveksam ibland när jag sopsorterar för jag vet inte säkert att plasten återvinns och att de ljusa glas flaskorna kommer till andra ljusa flaskor och blir nya flaskor…..Vilka sopor är det som bränns och försvinner de eller lämnar de kvar en del?????

Så tänker jag hur mycket sopsorterar vi inom oss när det gäller våra tankar och känslor. Vad skulle hända om jag skulle bränna upp det som inte längre tjänar mig och som bara föder ny rädsla för framtiden. Vad skulle hända om jag sorterar ut de jag vill återanvända och kanske utveckla och förädla till unika spännande tankar och känslor som tjänar mig NU. Hur skulle jag börja tänka om det jag har utanför mig själv när jag känner att jag kan förändra och påverka det jag har inom mig själv? Att det är jag som styr vad jag behöver och att jag kanske inte behöver det jag trodde för något år sedan. Att jag gör nya val utifrån en ny tid en Nutid som jag mår bra av just NU?

Det som pyser energi i mitt liv kanske kan användas till att ge energi till något annat eller varför inte någon annan, och jag kan utan att egentligen anstränga mig själv göra en detox i tankar och känslor så det jag tänker och känner ger mig bästa förutsättningarna att ta mig dit jag vill, där jag fungerar och mår som bäst.

När jag med energi kraft och en benfast vetskap att det jag gör spelar roll och gör skillnad och jag bekräftar mig själv Då vill jag även bidra till att sopsortera och tänka på hållbarhet utanför mig själv på bästa sätt – För allt hör ihop!

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s