”Rätt person” vad är det? Felrekryteringarna kosta 3,4 miljarder/ år!

bildDet står mellan två killar som båda har varit provanställda i sex månader. Vem är mest lämpad att fortsätta och ta en ny roll som assistent i företaget. För företaget är det avgörande att det blir ”rätt” person. Den som vill och som kan skapa de kundkontakter som är viktiga för företaget. Ärlighet, vilja och en nyfikenhet att lära nytt och satsa är också egenskaper som är avgörande.

Den ena killen är som klippt och skuren med sin bakgrund och erfarenhet och den andra killen har växt in i rollen och utvecklats mycket under den här tiden.

Chefen får ett tips att göra en analys ”Ditt professionella rykte! ” för att få en bild av vad personens professionella omgivning tycker om honom samtidigt som han själv genom att svara på samma frågor visar sin egen ambition. Han med erfarenhet och bakgrund får chansen att ta reda på sitt professionella rykte, men av någon anledning så kommer han inte igång. Han vill inte göra det så nu kommer då chansen till person nummer två som tar den tar reda på sitt professionella rykte.

bild[8]Det går fort det kommer in många svar på kort tid och i hans professionella rykte finns omdömen som ”Rakt igenom ärlig och äkta.” ”Skapar ett mervärde som ger kunden det lilla extra. ”Hundra procentigt engagemang och nyfiken på att lära nytt”

Chefen har på ett enkelt sätt fått svar på sina frågor och här kan han vara säker på att han har valt ”rätt” person.

Ditt professionella rykte! Ett enkelt verktyg som ger kraftfulla resultat och får människor att växa och expandera.

Läs mer här  Your Professional Reputation.com

Publicerat av

karinsandin

"Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s